Intuïtief Leven

wat is mystiek

Wat is mystiek?

Als we op deze reis van ontwaken gaan, denken we dat we veel moeten leren en begrijpen, dat we moeten begrijpen wat mystiek is. Maar als we deze mystieke richting ingaan, is het doel alles los te laten wat in de weg staat om innerlijke leiding te ontvangen en die te volgen.

Wanneer we ons beginnen over te geven aan deze innerlijke leiding, zullen we inzien dat we ons vergist hebben in alles wat we dachten te weten. Dat is waar deze leiding
, onze intuïtie, ons naartoe leidt, naar dit gelukkige besef van: ik had het mis over alle pijnlijke oordelen en overtuigingen over mezelf en alle andere dingen.

Op deze manier kan een mysticus worden omschreven als iemand die heel ontspannen blijft in het besef van,
Ik weet het niet en er wordt voor mij gezorgd.

anemone, flower, white flower-3616880.jpg

Dus wat is mystiek?

We kunnen zeggen dat mystiek toewijding is aan God. Het is een doelbewuste toewijding aan God. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, is je enige doel de eeuwigheid te bereiken. Dat is het enige doel dat er is!

Nu vraag je misschien, ‘Hoe dan?’

Door wonderen door je heen te laten komen, word je een wonderdoener. Je wordt voortdurend wonder-gericht; je keert voortdurend terug naar je juiste denkgeest—het huidige moment en het ontsnappingsluik naar de eeuwigheid.

'Door wonderen door je heen te laten komen, word je een wonderdoener.'

Als je je hart aan God geeft en zegt: ‘Hier ben ik Heer,’ dan focust dat je denkgeest als een lichtstraal naar God.

Als we dichter bij het mystieke Hart van Christus komen, komen we dichter bij het Hart van God. Door alle oordelen opzij te leggen en deze eenvoudige en serene geestestoestand toe te laten, overstijgen we deze wereld. Dit is een geesteshouding die boven het slagveld uit gaat en Christus in zich heeft aanvaard.

Er zijn geen woorden meer nodig; er is alleen nog maar een stil luisteren naar het lied van de Hemel.

Vind meer blogs hier over intuïtief leven.

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

4 gedachten over “Wat is mystiek?”

  1. Wat helder. Het concept “mystiek” heel praktisch en toepasbaar toegelicht, en daarmee ontdaan van alle mystiek eromheen.
    Wat een idee: “wanneer je ‘s morgens wakker wordt, is je enige doel de eeuwigheid bereiken”. Wauw, wat inspirerend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *