Intuïtief Leven

Blog post spirituele transformatie David Hoffmeister

Een Spirituele Transformatie

David Hoffmeister: Iemand schreef me eens met de vraag: ‘Er zijn heel veel leraren en studenten van Een cursus in wonderen, maar er moet toch iets zijn dat jou enorm heeft aangegrepen, of diep geraakt? Iets dat een spirituele transformatie of een grote genezing teweegbracht. Dus, wat was het?’ 

‘Vertrouwen,’ zei ik.

Denk eens na over je leven zoals het in deze wereld lijkt te zijn in termen van het verhaal. Hoe beantwoorden we de vragen: ‘Wie vertrouw ik? Waar denk ik dat mijn veiligheid ligt? Hoe word ik onderhouden? Wie is mijn bron?’

Als we het dus hebben over het laatste stadium van ontwaken – dat puur vertrouwen is – gaat het simpelweg over het loslaten en terugtrekken van ons geloof en vertrouwen in al deze verzonnen concepten, overtuigingen en ideeën in de wereld.

Het is alsof je een groot kaartenhuis maakt en de ene kaart na de andere op elkaar stapelt. Dan komt er een windvlaag  langs en ‘poef’, het is omver geblazen. Het kan niet eens tegen een klein zuchtje wind. Het is zo broos. Het is zo tijdelijk. Het is zo vergankelijk.

Het was dit gevoel van vertrouwen in de Geest en het terugtrekken van vertrouwen in al het andere; al die dingen die werden geïdentificeerd en geleerd als wereldse verworvenheden.

Waarom zouden we daarop vertrouwen? Hebben ze ons ooit blijvende vrede en geluk gebracht? Zijn ze werkelijk betrouwbaar?

'Het was dit gevoel van vertrouwen in de Geest en het terugtrekken van vertrouwen in al het andere...'

Het komt echt neer op de essentie van: wie is mijn broeder? Geest of materie? Geest of vorm? En hoeveel van ons hebben geprobeerd om in mensen te vertrouwen? Heeft iemand dat geprobeerd?

Dus als je de vraag stelt: ‘Als iemand sterft of lijkt te sterven van de honger, wat zegt dat dan over zijn denkgeest?’ Waar dit toe leidt is het besef dat alles mentaal is.

Wat dit ontwaken je zal laten zien, is dat alles mentaal is en dat alles een hallucinatie is. Dit is een wereld van ideeën en wat wij tastbare werkelijkheid noemen, is helemaal geen werkelijkheid. Er is geen onderscheid tussen gedachte en vorm.

Jezus moet zijn hele Een cursus in wonderen Werkboek bouwen op het leggen van het verband tussen gedachte en vorm.

Zijn lessen beginnen met: ‘Niets wat ik zie betekent iets,’ (Wb les 1) en: ‘Ik heb alles wat ik zie alle betekenis gegeven die het voor mij heeft.’ (Wb les 2) Dan gaat hij door met nummer vier, ‘Deze gedachten betekenen niets’. Nu heeft hij het over gedachten.

Eerst heeft hij het over perceptie, dan over onze gedachten. Dan komt hij terug met lessen 5, 6, 7, 8, 9. Perceptie, perceptie, perceptie, perceptie… En dan nummer 10: ‘Mijn gedachten betekenen niets.’ 

Je kunt zien dat hij alles probeert samen te smelten en de laatste sluier of fase van ontwaken laat zien, die vertrouwen is.

Blog spirituele transformatie

De Heilige Geest gebruikt de tijd om ons te leren dat er niet zoiets is als tijd, om ons terug te voeren naar dat ene tijdloze moment dat de poort is naar de eeuwigheid. Hij gebruikt symbolen om ons te leren dat ze allemaal illusies zijn en dat ze allemaal even betekenisloos zijn.

Dat is precies hoe de Heilige Geest te werk gaat. De Heilige Geest moet met de denkgeest werken om de gehechtheden los te maken van de investering in allerlei (wereldse) dingen om zo een spirituele transformatie of genezing teweeg te brengen.

In welke dingen investeer jij, in deze wereld? Dit is een mooie vraag voor zelfonderzoek. 🦋

Vind meer blogs hier over intuïtief leven en Een cursus in wonderen.

Video met David:

‘Vertrouwen lost elk probleem NU op’

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *