Intuïtief Leven

mountains, man, cliff

Waar ging al die duisternis over?

Vraag: Ik heb een vraag. Ik gebruik geen alcohol, drugs, overmatig eten, gokken en andere dingen meer, dat is over. Vandaag, na 8 jaar nuchter te zijn, werd ik wakker in verwondering over waar dat allemaal voor was. Dat is mijn vraag. Waar ging dat allemaal over? Al die jaren dat ik probeerde weg te rennen. Van mezelf. Van Liefde. Ik was overgenomen door angst. Nu ik me omringd weet door de Liefde van God, weet ik dat ik veilig ben. Deze verandering in het denken is zo nieuw voor me dat het soms een beetje eng is. Als je hier gedachten over hebt die je met mij wilt delen zou ik daar heel dankbaar voor zijn.

Antwoord: De omkering kan erg desoriënterend aanvoelen, omdat wat ondersteboven leek snel met de goede kant naar boven wordt gedraaid. Perceptie door de donkere bril van het ego was omgekeerd en ondersteboven. Gelukkig kunnen de mispercepties uit het verleden nooit begrepen worden, maar ze kunnen wel vergeven worden, en ze verdwijnen compleet uit het geheugen in het Heilige Moment. Kijk er op deze manier naar: om God te herinneren is het nodig om het verleden compleet te vergeten. Het verleden was een bescherming tegen de herkenning van Pure Onschuldigheid: het Eeuwige Nu.

Het nieuwe lied dat vergeving brengt, is vers en schoon, sprankelend en helder en altijd nieuw.

Stel je voor dat je een muziekopname hebt gewist. Nu de klanken en impressies die er eerder waren verwijderd zijn, kan er een nieuw lied gezongen en opgenomen worden. Er is niks meer over van de oude opname in de nieuwe melodie. Het nieuwe lied dat vergeving brengt, is vers en schoon en sprankelend en helder en altijd nieuw.

Vergeten en herinneren zijn geen tegenovergestelden, want voor de Heilige Geest dienen ze hetzelfde Doel. Wanneer herinnering wordt gebruikt om het Nu te herinneren, wordt het teruggetrokken uit het proberen te herinneren van wat nooit was. Het herinneren van het Nu is de manier waarop de Heilige Geest herinnering gebruikt en er is geen ander gebruik dat waarde heeft. Vergeet het verleden, want het is over.

In Dankbaarheid & Vreugde,
David 🌹

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *