Intuïtief Leven

Mind training

Hier vind je video’s die ingaan op de algehele toepassing van deze diepe leringen in de praktijk. Onze denkgeest (mind) heeft training nodig om consistent te denken met de Heilige Geest. De onderwerpen die je hier tegenkomt zijn gebed, vertrouwen, verlangen, besluitvorming, verantwoordelijkheid, het overwinnen van angst, en meer.

 

“Een ongetrainde denkgeest kan niets tot stand brengen.” (W-in.1)

Verlangen is gebed

“God is liefde en vrede en vreugde.”

Wat is gebed & verlangen? De stappen van gebed

“Om enkel de woorden te zeggen, zonder dat het echt je hartewens is, is eigenlijk gewoon stappen proberen over te slaan. Je moet het heel praktisch benaderen.”

Verlichting is een kwestie van verlangen

“Het is een kwestie van verlangen, het is geen kwestie van tijd. Er zijn geen mazzelaars en pechvogels, we zijn allemaal blootgesteld aan dezelfde ervaring – dezelfde limieten (ego) en dezelfde intuïtie en innerlijke leiding (Heilige Geest).”

Hoe ontdoe je de ‘doener’

“Eigenlijk ging het niet om (het schrijven van) de cursus. ‘Ik hou van je’, dat was waar het allemaal om ging. Het was allemaal een achtergrond om te zeggen ‘Ik hou van je’. Dat is het enige dat belangrijk is.”

Wat te doen voor constante innerlijke vrede?

“Als we werkelijk bereid zijn om wat we leren op alles in ons leven toe te passen, zonder enige uitzondering, dan wordt ons innerlijke vrede gegarandeerd.”

Het gemak van besluitvorming

“Het is alleen moeilijk wanneer we de controle proberen te houden over bepaalde aspecten in ons leven. Als we in staat zijn om te zeggen: ‘Ik laat los en laat het aan God over’, dan is de strijd voorbij.”

Plan B of vertrouwen–nu?

“Een plan B is verzet en wordt gebruikt om het ego zelfbeeld te ondersteunen in plaats van het Christus Zelf. Toch laten de Heilige Geest en Jezus ons zien dat vertrouwen in hen gerechtvaardigd is.”

Onze diepste angst overwinnen

“God heeft ons nooit de macht gegeven om te vernietigen wat werkelijk is. We zijn onschuldig.”

Het loslaten van schuld

“Als ik echt voor de genezing ga, blijvende genezing, dan moet ik bereid zijn om naar binnen te kijken.”

Overstijg schuld en zinloosheid

“We dachten dat ‘leren’ ons hieruit kon helpen en het ego lachte ons de hele tijd uit. We zijn in de verkeerde richting gegaan. Uiteindelijk gaat het alleen maar om het ervaren van onze onschuld. Dat is het enige waar het om draait!”

Vind meer video’s in het Engels op David’s YouTube kanaal