Intuïtief Leven

flower, cornflower, wheat field

Voelt iedereen niet een grote behoefte, diep van binnen, om Jezus te leren kennen?

Samenvatting vraag: Voelt iedereen niet een grote behoefte, diep van binnen, om Jezus te leren kennen?

Vraag: We voelen dat er een grote behoefte is om Jezus te leren kennen en ons te verbinden vanuit het hart. Zijn alleen wij het die ons zo voelen, of wordt die behoefte overal waar je komt geuit?

Antwoord: Jezus leren kennen is je Zelf leren kennen. Jezus is een goed onderwerp om diep op in te gaan. Het is onmogelijk om de historische Jezus te leren kennen, want de ware Jezus is de IK BEN-tegenwoordigheid. Veel mensen voelen weerstand tegen de naam Jezus en hebben veel moeite met hem. Sommigen zijn grootgebracht om hem te vrezen. Zelfs Helen Schucman die de Cursus heeft geschreven werd boos op Jezus. Veel van haar poëzie drukt gevoelens uit van afwijzing en in de steek gelaten zijn, alsof ze zegt: ‘Hoe kon je me hier achterlaten?’

Aan de andere kant zijn er gevoelens om Jezus speciaal te maken, alsof hij op de een of andere manier anders is dan alle anderen. Voor veel studenten is één van de meest verwarrende delen van ECIW wanneer Jezus zegt: ‘Vergeef me je illusies’. 

Mensen vragen me: ‘Waarom moet ik Jezus vergeven? Van alle mensen, waarom Jezus? Ik zie het vergeven van mijn oom Fred of mijn tante Jane, mijn vader, mijn moeder, mijn kinderen, maar waarom moet ik Jezus vergeven?’ Wat Jezus hiermee bedoelt is dat we de illusie moeten vergeven. Hij bedoelt dat je het lichaam zult moeten vergeven. Je zult het concept van de persoon Jezus moeten vergeven. Je zult de apostelen moeten vergeven. Je zult het hele drama van 2000 jaar geleden moeten vergeven. 

En nu je toch bezig bent, moet je de hele geschiedenis vergeven. Met andere woorden, het Christus-idee is niet mannelijk of vrouwelijk, en het Christus-idee was nooit een lichaam. Dit is de laatste stap in het accepteren van jezelf als Christus en houdt het vergeven in van de persoon Jezus. Jezus moedigt ons aan om de lessen te accepteren: Ik ben zoals God mij heeft geschapen. Ik ben Geest. Ik ben geen lichaam. Ik ben vrij.

Veel christenen willen een persoonlijke relatie met hem hebben, en dit is als een opstapje voor hen. Wat ze echt willen is een gevoel van intimiteit met Jezus, alsof hij hen in hun hart begeleidt.

Maar terwijl je werkt met Een cursus in wonderen, zul je zien dat alle persoonlijke relaties ongedaan worden gemaakt en dat je er een goddelijke relatie met onze Schepper aan over houdt, net als Jezus, die zei: Ik en de Vader zijn één. God heeft geen respect voor personen. Zelfs Jezus weigerde, toen hij aan het lesgeven was, de les voor zijn moeder te stoppen. 

Hij ging door met lesgeven en zei: ‘Wie is mijn vader, moeder, zus, broer?’ Zijn hand wuifde door de hele kamer: ‘Hij die onze Vaders Wil doet is mijn vader, moeder, zus, broer.’ Dus geen enkel persoon was speciaal voor Jezus. Hij zag dat iedereen de Christus was.

Liefde,
David

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *