Intuïtief Leven

Intuïtief Leven verhelderd

Het ego is zo verfijnd en zo sneaky, soms is het lastig om te onderscheiden naar wie ik nu werkelijk luister. Het begon onbewust maar ik had een vraag die ik beantwoord wilde hebben. En die vraag was “Wat is intuïtief leven nou werkelijk?”

Ik merkte in Nederland dat het woord “intuïtie” vrij veel gebruikt wordt en dat er niet zo’n enorme weerstand meer is tegen dit woord. Het was iets dat ik zelf veel gebruikte in mijn vocabulaire voordat ik met Een cursus in wonderen begon. Nu, vier jaar later, kijk ik terug op dit woord en wil ik met alle eerlijkheid weten wat dit betekent, praktisch vooral.

Hier in community worden er twee richtlijnen dagelijks beoefend: geen privé gedachten en geen ‘people-pleasing’. We hebben dagelijkse projecten waarin we de leringen van David Hoffmeister en ECIW wereldwijd delen, ook in verschillende talen. Er is social media, emails, YouTube, websites en studio support voor onze online evenementen. Daarnaast zijn er alledaagse dingen zoals koken, samen een film kijken of andere groepsactiviteiten die we doen. Al deze activiteiten worden gebruikt voor het oefenen van deze twee richtlijnen: geen privé gedachten en geen ‘people-pleasing’. Dit betekent dat er heel erg veel communicatie is gedurende de dag. Soms is er een expressie sessie, maar het is veelal het dagelijks delen van onze gedachten en zien waar we terughoudend zijn hierin.

Het Plan van Ontwaken is niet míjn plan.

Het is een ‘cleansing process’. Eerst vindt er een wassing plaats van alles dat niet helder voelt. Door heel open te zijn met en naar elkaar ontstaan er prachtige momenten van heling en tranen van dankbaarheid. Het loslaten van de blokkades voor Liefde is een heel praktisch process, en is een pad dat we samen bewandelen. We kunnen dit niet alleen.

Terug naar intuïtie. Want hier is waar ik vast liep. Ik dacht in eerste instantie dat intuïtie te maken had met mijzelf. En meestal, enkel en alleen met mijzelf. Ik had niet het grotere plaatje in gedachten, mijn rol in het geheel. Het Plan van Ontwaken is niet míjn plan. En hier was een valkuil die ik vaak niet zag; ik gebruikte (onbewust) intuïtie om te krijgen wat ik dacht dat het beste was voor mij. Ik besef me nu dat deze – vrij kortzichtige – manier van benaderen van intuïtie niet het meest efficiënte gebruik van intuïtie is. Nog maar heel recentelijk besefte ik me dat de enige manier door te weten of iets werkelijk intuïtief is, is door volledig open communicatie en de bereidwilligheid hebben om ernaast te zitten.

Vaak wanneer ik dacht dat ik gelijk had en ik iets ‘intuïtief’ aanvoelde, was er nog steeds de angst om het fout te hebben en ook de neiging om niet volledige transparant te zijn. Al deze verwarring betekent niet dat ik er daadwerkelijk naast zat met wat ik voelde en dacht –– wat gebeurde was dat het ego de gedachten en gevoelens beet nam en het gebruikte om niet te communiceren. Dit veroorzaakte veel angst en weerstand, met alle negatieve en soms zelfs hopeloze gevoelens ten gevolg.

Keer op keer biedt het leven mij de kans om open te zijn en te delen wat ik voel en denk. Ik ben de enige die de keuze kan maken tussen het doel van het ego en het doel van de Heilige Geest, het Hoger Zelf – het werkelijke doel van intuïtie. Dit doel is verbinding, connectie, vreugde, leven in het NU, communicatie. Intuïtief leven heeft als doel om volledig in het NU vreugde te ervaren, om te zien dat ik altijd veilig ben en altijd veilig ben geweest, om te zien dat het Hoger Plan er is vóór mij, niet tégen mij. Alleen door volledige en open communicatie kan ik dit ervaren. Alles wat ik terughoud verdwijnt in een projectie van angst en het duurt soms even voordat ik uit die tunnel ben.

En dit is waarom de cursus zo'n enorme Blessing is in mijn leven – het geeft een volledige training om te leren kiezen voor de Heilige Geest.

Wanneer dit gebeurt kan ik alleen maar bidden voor een correctie. Wanneer ik me niet lekker voel, in angst ben, of zelfs maar een beetje nerveus, dan ben ik in de valkuil van het ego getrapt. Niet werkelijk, maar ik heb werkelijkheid gegeven aan de gedachten en verleidingen van het ego om mezelf aan te vallen.

En dit is waarom de Cursus zo’n enorme geschenk is in mijn leven – het geeft een volledige training om te leren kiezen voor de Heilige Geest. Het leert ons te zien wat het ego is en wat het voor ons wil, wat niets is dan ellende. Het doel van de Heilige Geest is in alle staten anders dan die van het ego en dus zullen deze twee elkaar nooit ontmoeten.

Intuïtie is daarom niet iets dat in een hokje kan worden geplaatst; het is de ‘in-het-moment’ leiding van de Heilige Geest, van het Hoger Zelf. Het is onderdeel van een Hoger Plan, een plan waar wij niet de leiding over hebben. Door volledige transparantie en de bereidheid om het ‘fout’ te hebben, kan ik er elk moment achter komen wat de intuïtieve leiding is voor mij en deze met alle openheid communiceren en volgen. Ik ben ervan overtuigd dat diep van binnen iedereen weet wat de leiding is voor hem/haar in dit moment. Iedereen kan voelen, in zijn/haar hart, in welke richting de Heilige Geest wijst op dit moment. Heb vertrouwen dat niets verloren gaat in het volgen van deze richting. Wat jij bestempeld als mogelijk ‘verlies’, kan zomaar een verborgen zegening zijn. 

Er is zo ontzettend veel vreugde, klaar om te worden gegeven en ontvangen. Dit is een avontuur! Laat Hem de weg leiden en zie voor jezelf hoe wonderlijk het leven kan zijn. 

In Liefde,
Linda 🌷

6 gedachten over “Intuïtief Leven verhelderd”

  1. Dank je wel, LInda, voor je helderheid. Heel fijn beschreven. Mooi ook over intuïtie: ‘de ‘in-het-moment’ leiding is van de Heilige Geest, van het Hoger Zelf.’ 🥰🙏💙

  2. Alvast DANKJEWEL voor dit prachtige en vanuit jouw ervaring geschreven stuk. Super! Dit gaat heel diep! Ik voel diepe dankbaarheid daarin.
    Ik ben het helemaal eens met bovenstaande reacties van Susannah en Marga.

    En de laatste alinea’s van bovenstaande tekst: Ja!!! Gewoon helemaal JA!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *