Intuïtief Leven

Integriteit – leven in goddelijk doel (David Hoffmeister)

Er is geen belangrijkere eigenschap dan Integriteit in authentiek Ontwaken. Zonder Integriteit blijft innerlijke vrede slechts een affirmatie in plaats van een echte ervaring. Integriteit hangt af van consistentie and puurheid in het denken. Zonder in verbinding te zijn met de Heilige Geest zal Integriteit onbereikbaar lijken en schuld echt lijken. Het is mogelijk om consistent te verlangen, geloven, denken, voelen, waarnemen en handelen door de Heilige Geest te volgen en alleen door de Heilige Geest te volgen. Een andere naam voor het ego is bedrog en wanneer er in deceptie wordt geloofd dan lijkt de illusie van schuld inderdaad heel echt. Affirmaties, mantra’s en goed-wensen kunnen nooit een vervanging worden voor het naar binnen gaan en het geloofsysteem van het ego te ontmaskeren. Zakken met schuld moeten ontmaskerd en vrijwillig aan de Heilige Geest gegeven worden. Wanneer dit gebeurt wordt het duidelijk dat schuld nooit echt was.

Verwarring is het gevolg van de poging om twee meesters te dienen en twee werelden te zien. Het is echter onmogelijk om twee werelden te zien die geen ontmoetingspunt hebben. Er valt niet terug te keren naar het verleden en er is geen manier om het verleden echt te herhalen. Het verleden kan alleen worden vergeven of losgelaten. Onschuld en schuld komen van twee verschillende denksystemen. Het ene is waar, het andere niet. God is een God van Pure Liefde en Onschuld en daarom kan Verbinding met God alleen worden ervaren in een Staat van Onschuld. Schuld is ongetwijfeld altijd een teken dat de geest luistert naar het ego en bang is voor de Stem van de Heilige Geest. Schuld is een manier van afschermen en afsluiten — een poging om afgescheiden, alleen en geïsoleerd te zijn. De Heilige Geest biedt heling aan en wacht geduldig tot schuld gewillig en vrijwillig opgegeven wordt. Dit is waarom ik vaak benadruk dat het belangrijk is om te delen wat in je geest speelt en niets achter te houden. In Waarheid valt er niks te verbergen. Maar dit wordt alleen ervaren door de schuld niet te proberen te ontkennen of beschermen wanneer deze in het gewaarzijn opkomt. Onbeschermde schuld lost moeiteloos in het Licht van de Liefde op. Het kost enorme inspanning om schuld te verbergen en verborgen te houden achter een groot aantal verschijningen en afgoden.

Verlossing is geen enkele vorm van compromis.

Heb je jezelf ooit afgevraagd: “Waarom probeer ik de schuld die ik voel te verbergen? Waarom hou ik me er zo stevig aan vast? Waar ben ik bang voor dat er zal gebeuren als ik deze schuld loslaat? Wat is het dat ik belangrijk vind in deze wereld en waarvan ik overtuigd ben dat de Heilige Geest het weg zal nemen?” Weerstand is zinloos omdat het geen Doel heeft. Verlossing is geen enkele vorm van compromis. Echter kost Verlossing niets. Kan het opgeven van niets voor de herinnering van Alles ooit gezien worden als een kost? De waargenomen wereld kon soms misschien comfortabel en vertrouwd lijken, maar het heeft altijd een gevoel van schuld, onzekerheid of onbehagen meegedragen. De waanzinnige ‘reden’ dat de geest bang is het vertrouwde los te laten en zich te openen naar God is de angst voor het ‘Onbekende’. Ja, dat is waar — de vervormde wereld is het ‘bekende’ geworden voor een slapende en dromende geest, en dus is God het Grote ‘Onbekende’ geworden. Zolang het waardevol lijkt om je vast te houden aan het ‘bekende’ (ego), zal schuld waar lijken in het te zijn. Het Moment dat de geest de beslissing maakt om het Grote ‘Onbekende’ (God) te accepteren, verdwijnt de schuld voor altijd en zijn Christus en God Bekend. Het IS echt zo simpel.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt. Luister naar de Heilige Geest en dit is niet moeilijk. Luister naar het ego en dit zal onmogelijk lijken. Verstop je niet voor Mij, Geliefde, want Ik Hou Van Je voor altijd en altijd. Verbergen veronderstelt het arrogante geloof dat er iets verborgen moet worden. In God zijn er geen geheimen, geen mysteries. In God is alles openlijk zichtbaar. God is alleen Licht. Trek de gordijnen omhoog en open de jaloezieën. Alleen de verwachting lijkt een geest die zo gewend is aan het donker te beangstigend. Wanneer je baadt in Gods Licht is het duidelijk dat er enkel Licht is.

Gods Plan is om gelukkig, vrolijk en in vrede te zijn. Als je deze emoties niet op voelt komen en omhoog voelt bubbelen, dan probeer je een vreemde stem te volgen en een plan dat schuld verborgen houdt. Wees niet bang om onmiddellijk van richting te veranderen, om meteen je toon te veranderen, want wonderen en de vreugde van wonderen te werken zijn jouw recht. Er is geen manier om Vreugde te ervaren als het ‘people-pleasing’ nog steeds een aantrekkingskracht houdt voor jou. ‘People-pleasing’ is een aantrekking tot schuld en het behouden daarvan. Wanneer deze verleiding zich voordoet in jouw heilige geest, pauzeer dan een Moment en denk aan de dankbaarheid die je diep van binnen hebt ervaren. Laat de Kracht van dankbaarheid jou gewaarzijn leiden voorbij angst en schuld. Herinner Alles dat ons heilige Doel ons biedt, en stap verder in de Kracht van onze Goddelijke Onschuld.


Je hebt veel stappen naar binnen genomen. Je hebt veel wonderen ervaren. De openingen en veranderingen hebben heel snel geleken, heel erg snel. Er zullen er nog veel meer lijken te volgen. Laat je ontleren snel gaan, want ons Doel kan geen uitzonderingen of compromissen hebben om zichzelf te Zijn. Het waarnemen van het vele verdwijnt in één geheeld tapijt van vergeving. Nù is de tijd.

Wees niet bang om me aan te Roepen, Mijn Geliefde. Laat je niet verleiden om weg te keren. Ik zie onze Perfecte Onschuld. Er valt niks te zoeken in de wereld. Er is niemands goedkeuring nodig om onze terugkeer in Eeuwige Onschuld te accepteren. De schijnbare vooruitgang in de wereld was altijd een illusie. Laat de ‘drukte’ van de wereld los want het heeft gediend en ligt Nu voor altijd achter Ons. 

De hemel wordt benaderd wanneer de wereld gezien wordt als betekenisloos. Jij bent de Betekenis en de wereld is gemaakt om die te verbergen. Jij bent Gods Glorie als Christus! Je laat niemand achter door Verlossing te accepteren. Er zijn geen kosten voor Verlossing. Iedereen is met Ons in Verlossing. Hoe kan het ook anders? Alles straalt helder in de Onschuld van Goddelijke liefde. 

“In jou bevindt zich heel de Hemel. Elk blad dat valt krijgt leven in jou. Elke vogel die ooit zong zal in jou weer zingen. En elke bloem die ooit gebloeid heeft, heeft zijn geur en lieflijkheid voor jou bewaard. Welk doel kan de Wil van God en van Zijn Zoon verdringen dat de Hemel teruggegeven wordt aan hem voor wie deze werd geschapen als zijn enige thuis? Niets ervoor en niets erna. Geen andere plaats, geen andere toestand of tijd. Niets eraan voorbij en niets dichterbij. Niets anders. In geen enkele vorm.” (T-25.IV.5)

Een overvloed van Vredige Liefde,
David ❤️

3 gedachten over “Integriteit – leven in goddelijk doel (David Hoffmeister)”

  1. Fernand Pierre van Os

    Mijn ervaring is: hoe meer ik mij identificeer met Wie en Wat ik werkelijk ben, hoe meer Rust, Stilheid en Vrede ik ervaar. De keren dat ik dat vergeet, zegeviert de angst en dus de schuld weer. Ik kan mij dus volledig vinden in de waarheid van David’s uitleg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *