Intuïtief Leven

Testimonials

Inspirerende en persoonlijke verhalen recht uit het hart!

Margriet's co-living ervaring in Mallorca

Ondanks dat ik al veel aan het oefenen was om me te laten leiden door de zachte stem (van de Heilige Geest) in plaats van de harde stem van het ego, bleef ik veel angst ervaren. Tijdens een weekend retraite met David Hoffmeister voelde ik opeens een enorme opening ontstaan. Een verschuiving in de mind. Misschien herken je dit wel; dat je voelt dat er na vergeving heel even erg veel vertrouwen en rust ontstaat. Op zo’n moment kan ik de leiding van de Heilige geest heel duidelijk horen en voelen.

Ik voelde dat ik klaar was voor een volgende stap en nog geen dag later werd ik uitgenodigd door iemand van de Living Miracles community in Spanje met de vraag of ik wel eens over co-living had nagedacht. Nou dat had ik zeker, en dat was altijd heel duidelijk een “nee” geweest, maar nu voelde het opeens als een “ja”. Het was iets wat heel logisch voelde, maar er was ook veel verwarring omtrent geld en de organisatie m.b.t. mijn gezin. Maar ik wist gewoon dat ik dit wilde gaan doen.


Vanaf het moment dat ik echt volledig “ja” had gezegd tegen Emily om een maand naar Mallorca te komen voor verdieping van de mind training, werden alle logistieke dingen moeiteloos geregeld, als ik me er maar niet al te veel mee bemoeide en steeds om leiding vroeg in plaats van zelf oplossingen proberen te bedenken. Dit was een enorme oefening in vertrouwen en natuurlijk het aankijken van de blokkades. Echter, het geld kwam opeens uit een hele onverwachte hoek, de hond kon spontaan een maand naar de buren en mijn omgeving reflecteerde de vastberadenheid in mij dat ik deze stap wilde zetten en er voor wilde gaan.

Vanaf het moment dat ik volledig "ja" had gezegd om een maand naar Mallorca te komen, werden alle logistieke dingen moeiteloos geregeld.

Tijdens mijn verblijf kreeg ik functies toegewezen. Dit houdt in dat je een minimum van 1 uur per dag je bezig houdt met werkzaamheden op het terrein.  Ik kreeg de functie om de groentetuin en de fruitbomen te onderhouden en onkruid te wieden. Ook de dennen naalden verwijderen was een taak waar ik me de eerste periode mee bezig hield. Alles is echter gericht op mind training en dus niet op hoe goed je het allemaal doet. Een behulpzame vraag die ik mezelf stelde bij alles was bijvoorbeeld: “Wat is het doel hiervan, afscheiding of uitbreiding van liefde?” Er waren dagen dat ik zingend en dansend met de tuin bezig was, maar er waren ook dagen dat ik de tuin vervloekte omdat ik de blokkades tegen liefde tegen kwam. 

Ik gebruik zelf graag les 5 uit Een cursus in wonderen: “Ik voel nooit onvrede om de reden die ik denk”. Het fijne op zo’n moment was ook dat we na de ochtendwerkzaamheden een expressie sessie hadden waar ik mijn gedachten kon delen en zo bewuster werd wat er voor weerstand opkwam en er verantwoordelijkheid voor kon nemen door de correctie te aanvaarden in mijn mind. Soms duurde dit wel even maar het mooie aan co-living voor mij was dat je toch allemaal met hetzelfde doel bezig bent en er veel gesproken word met elkaar waardoor er toch snel weer een verandering van keuze van slachtoffer naar liefde gemaakt werd. Ik ervaarde dat ik vrij snel door de weerstand heen glipte.

Groentetuin Co-living Mallorca

Het mooie aan co-living voor mij was dat je allemaal met hetzelfde doel bezig bent.

Wat ook erg waardevol is, is dat je de maandelijkse weekend online retraites van David Hoffmeister bij kan wonen met iedereen in de community. En ook de wekelijkse filmavond waar David uitgebreid reflecteert op hoe we naar de film, ofwel projectie, kunnen kijken en zo kunnen oefenen met vergeving.

In de loop van de maand ontstonden er veel leuke geïnspireerde projecten waarbij communiceren centraal stond . Zo hebben we een plaats gemaakt voor een kampvuur, van de vruchten uit de vruchtenboom hebben we jam en limonade gemaakt en deze producten gedeeld met de rest van de community. Het is zo mooi om je vanuit inspiratie te laten leiden en dat te delen. Of het nou om iets gaat zoals limonade maken of het delen van iets wat in je opkomt, het gaat om de mentaliteit van het geven. Zoals we dat lezen in de Cursus gaat dat eigenlijk alleen om je broeder als onschuldig te zien en te geven zonder voorwaarden. Dit weten is niets maar dit leven is alles. Hoe dit hier bij Living Miracles aangeboden wordt, heb ik als erg fijn en liefdevol ervaren.

Lieve groet,
Margriet Hassink

Co-living is voor diegenen die waarde hechten aan een community van gedeelde harten en geesten. Mocht je interesse hebben in een co-living verblijf, bezoek dan deze pagina op één van onze engelstalige websites (Spiri.ai). 

 Heb jij ook een ervaring met een devotional stay of co-living verblijf die je graag wilt delen? 
Stuur ons een berichtje met jouw testimonial naar info@intuitief-leven.nl