Intuïtief Leven

ECIW blog wonderen zijn onopzettelijk

Wonderen zijn onopzettelijk

In Een cursus in wonderen vertelt Jezus ons dat wonderen onopzettelijk moeten zijn, en dat ze niet onder bewuste controle moeten staan. (T1.I.5) Wanneer we ons zonder enige wereldse reden gelukkig voelen, of wanneer we in een flow zitten, dat is het wonder! Je kunt je eraan overgeven, maar je kunt het niet onder controle houden.

Het enige wat van ons gevraagd wordt, is dat we aan Jezus vragen: “Hoe kan ik dienstbaar zijn? Wat wil je dat ik doe?” Jezus kan onbeperkt wonderen verrichten omdat hij weet waar in het plan van Ontwaken onze krachten het meest behulpzaam zijn. Hij heeft het vogelvluchtperspectief, de blik van de Geest, over alles. 

…waar dit toe leidt is vér voorbij de ervaring van een “normaal leven”, naar iets dat hoogst buitengewoon, hoogst verrukkelijk, en onuitsprekelijk is!

Verrukkelijk leven - wonderen zijn onopzettelijk

De doener wil dat alles onder bewuste controle is. Zijn aandacht is altijd gericht op de vorm in plaats van op de denkgeest. Toch zijn wonderen volkomen onopzettelijk. In elk moment de leiding van de Geest horen en volgen is het allerbelangrijkste waar we onze aandacht op kunnen richten. Dit vermogen hebben we allemaal, omdat we allemaal de verbinding met de Geest in ons hebben.

Het doet er niet toe wat je geschiedenis is, want waar dit toe leidt is vér voorbij de ervaring van een “normaal leven”, naar iets dat hoogst buitengewoon, hoogst verrukkelijk, en onuitsprekelijk is! 

Nu kun je je werkelijk openstellen en je afvragen: Hoe zou het zijn om de dagen te laten ontvouwen, zonder enige neiging om iets te sturen of te plannen? Hoe zou het zijn als ik niet zou proberen mijn leven te organiseren op basis van wat ik in het verleden heb geleerd, zonder mijn programmering en conditionering? 

Hoe spontaan ben je bereid te zijn?
Blog: Hoe spontaan ben je bereid te zijn?

Om tot deze prachtige ervaring te komen, moet je met de Cursus in “de zone” komen. Je moet zó diep gaan en zó toegewijd zijn aan de beoefening dat je, net als een pianist of violist, niet meer denkt wanneer je ‘op het toneel’ staat. Je wordt gebruikt als een instrument. Je bent gewoon “in de zone”.

“In de zone zijn” betekent dat er door je heen wordt gewerkt, door je heen wordt gezongen, door je heen wordt geglimlacht. Wanneer je op één lijn bent met de Geest, dan ben je in een onopzettelijke flow en beweging.

Er zal een ervaring komen die een einde zal maken aan al je twijfelen, een ervaring van ultieme vreugde!

Hoe spontaan ben je bereid te zijn?

We moeten beginnen te beseffen dat onze gedachten oorzakelijk zijn en alleen onze gedachten. Er zijn geen oorzaken en gevolgen in de wereld. Wanneer je tot het besef komt dat je vrij bent, ben je niet langer overgeleverd aan de genade van de wereld. Dan kun je een brede glimlach op je gezicht hebben; je ziet een prachtig beeld van eenheid.

Alles was altijd al in de goddelijke flow, de flow was alles wat er was – deze prachtige, abstracte flow. Het is veilig om de controle los te laten. Je leven valt niet uit elkaar; je denkgeest integreert en herkent zichzelf.

 

Vind meer blogs hier over over intuïtief leven en hier over mind training.

Video met David:

‘Van doener naar Zijn

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *