Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 95

ECIW werkboek les 95

Ik ben één Zelf, verenigd met mijn Schepper.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag aanvaard ik de schuldeloze Zoon van God (T13.II). Vandaag zie ik de krankzinnigheid van projectie, van pogingen om schuld kwijt te raken door de schuld buiten me te zien. Vandaag besef ik dat er geen buiten is, dat er geen binnen is. Alles is denkgeest. En ik kan door niets anders gekwetst worden dan door mijn gedachten. 

Vandaag koester ik schuld niet langer. Ik kan geen schuld koesteren en mijn goddelijke onschuld aanvaarden. Als ik schuld koester, betekent het dat ik geloof dat ik Gods Zoon heb verraden en hem ter dood heb veroordeeld. Ik wil dit geloof in afscheiding, dit geloof in kruisiging niet in het geheim bewaren. 

Vandaag laat ik het tevoorschijn komen en geef ik het aan het licht van de waarheid. Ik geef dit geheim, dit verborgen geloof, aan de Heilige Geest ter genezing, opdat ik de correctie, de Verzoening, mag aanvaarden. Ik zal vandaag niet langer bang zijn voor geluk, vrede en vreugde. Vandaag zal ik niet bang zijn voor liefde. 

Vandaag ben ik schuldeloos en zondeloos en blijf ik zo omdat ik door God geschapen ben. Vandaag ben ik niet de auteur van mezelf. Ik ben door God geschapen, en ik ben zoals God mij geschapen heeft. Ik zal geen wolk de herinnering van mijn Vader laten overschaduwen. Vandaag zie ik dat ik schuldeloos ben. De Zoon van God is onschuldig. 

‘Ik ben één Zelf, verenigd met mijn Schepper.’ Dit Zelf is volmaakte geest. Ik laat alle valse concepten van mezelf die de waarheid versluieren los. Vandaag aanvaard ik het licht van mijn wezen. De eeuwige natuur van liefde is mijn wezen. Ik treuzel niet langer. Ik houd me aan geen enkele vergissing vast en vergeef alle vergissingen. 

Vandaag luister ik naar de stem van Jezus, die me zegt: ‘Laat al deze vergissingen varen door ze te zien als wat ze zijn. Het zijn pogingen je het besef te onthouden dat je één Zelf bent, verenigd met je Schepper, één met elk aspect van de schepping en grenzeloos in vrede en in kracht. Dit is de waarheid, en niets anders is waar.’ 

Vandaag zullen we deze waarheid opnieuw bevestigen: ‘Ik ben één Zelf, verenigd met mijn Schepper, één met elk aspect van de schepping, en grenzeloos in vrede en in kracht.’ 

Ik ben één Zelf, verenigd met mijn Schepper. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 94  

Les 96  →  

2 gedachten over “ECIW werkboek les 95”

    1. Joke van Velsen

      Heel mooi weer. Ik wil me aan geen enkele vergissing vasthouden en ik wil mezelf elke vergissing vergeven…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *