Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 92

ECIW werkboek les 92

Wonderen worden gezien in het licht, en licht en kracht zijn één.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag kijken wij naar binnen om het wonder te zien (T12.VII). Vandaag beseffen we: ‘Er is geen situatie waarop wonderen niet van toepassing zijn, en door ze op alle situaties toe te passen zul je de werkelijke wereld verwerven.’ 

Vandaag zien wij in dat wij moeten uitbreiden of projecteren, en wij kiezen ervoor om uit te breiden. De Heilige Geest wil dat wij uitbreiden. ‘De Heilige Geest is onzichtbaar, maar je kunt het effect van Zijn Tegenwoordigheid zien, en daardoor zul je leren dat Hij aanwezig is.’ De effecten van je daden kun je zien. Zo krijgen we vertrouwen in het wonder. 

‘Je kunt de Heilige Geest niet zien, maar wel Zijn manifestaties. En als je die niet ziet, zul je niet beseffen dat Hij er is. Wonderen zijn Zijn getuigen, en ze getuigen van Zijn Tegenwoordigheid. Wat je niet kunt zien, wordt voor jou pas werkelijk door de getuigen die ervan spreken.’ 

Dit is het principe van vergeving. Hiermee maken we zichtbaar wat in ons hart is, wat we delen met de Heilige Geest. Dit is naar binnen kijken, onbevreesd om naar de Christus te kijken. Er zijn twee manieren om naar de wereld te kijken, en onze waarneming zal de weerspiegeling zijn van de leiding die we hebben gekozen. Vandaag kiezen we de leiding van de Heilige Geest. Vandaag willen we één zijn met ons ware Christus Zelf. 

Wanneer we naar binnen kijken, kiezen we met welke gids we willen zien. En dan kijken we naar buiten en zien de getuigen van de gids die we hebben gekozen. Dit is waarom we inderdaad vinden wat we zoeken. Maar wij moeten duidelijk zijn over wat we willen. We zien, we nemen waar wat we wensen, maar we moeten duidelijk weten wat het is dat we wensen . 

Willen we vrede? Willen we geluk en vreugde? ‘De macht om te beslissen is de enige vrijheid die jou als gevangene van deze wereld rest. Je kunt ervoor kiezen haar op de juiste manier te zien.’ Vandaag kiezen wij te zien met de juiste gerichtheid-van-denken, afgestemd op de Heilige Geest.

Vandaag aanvaarden we onze missie om vrede uit te breiden en vrede te vinden. Door het manifest te maken, zullen we het zien. Vandaag willen wij alleen wat ons erfgoed is. Wij laten alle andere functies, alle andere doelen voor het lichaam los. Vandaag onthouden we dat de ogen van het lichaam niet zien. De hersenen van het lichaam denken niet. Het denken gaat het lichaam en de hersenen ver te boven. En de visie van Christus heeft helemaal niets met het lichaam te maken. Het is alleen de duisternis van het ego dat door de ogen van het lichaam tuurt. Het is alleen het ego dat ons vertelt dat de hersenen kunnen denken. 

‘Kracht (van de Heilige Geest) negeert deze zaken, door aan uiterlijkheden voorbij te zien. Ze houdt standvastig de blik gericht op het licht dat daarachter schijnt. Ze verenigt zich met het licht, waarvan ze deel uitmaakt’. Dus: ‘kracht komt uit waarheid voort.’ 

Vandaag aanvaarden we deze kracht. Deze kracht is consistent, het is constant, het is zeker, en het is voor altijd. Vandaag bieden wij deze kracht aan al onze broeders en zusters aan. Vandaag herinneren wij onszelf aan deze kracht, terwijl we zeggen: 

Wonderen worden gezien in het licht, en licht en kracht zijn één. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 91  

Les 93  →  

1 gedachte over “ECIW werkboek les 92”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *