Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 88

ECIW werkboek les 88

Herhaling lessen 75 -76

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag begrijpen wij wat Jezus gevraagd heeft toen hij zei: ‘Verkoop alles wat je bezit en geef het aan de armen en volg mij.’ Hij zegt ons: ‘Dit is wat ik daarmee bedoelde: als je in niets in deze wereld een investering hebt, kun je de armen leren waar hun schat is.’ (T12.III) 

Dus als ik geen investering heb in het egodenken, als ik geen investering heb in gebrek, of het tegenovergestelde daarvan – materiële overvloed – dan ben ik vrij om te laten zien wat werkelijk waardevol is; dan ben ik vrij om vrede te onderwijzen in plaats van armoede; dan ben ik in staat om op een werkelijk behulpzame manier te antwoorden als mij iets gevraagd wordt; dan ben ik in staat te laten zien door demonstratie wat werkelijk waardevol is. 

Vandaag herinner ik mij dat alleen de denkgeest kan worden verlost en dat het enige middel tot verlossing vrede is. Jezus zegt ons: ‘Telkens wanneer je, om welke reden ook,  kwaad wordt op een broeder, geloof je dat het ego moet worden verlost, en wel door een aanval.’ Vandaag laat ik deze overtuiging los. Ik wil het ego niet verlossen. Ik wil mijn denkgeest laten verlossen voor vrede. ‘Mijn denkgeest is deel van Die van God. Ik ben heel heilig.’ En mijn denkgeest is verlost voor vrede. 

Vandaag zal ik me het wat en het hoe van de verlossing herinneren. Het wat is dat de denkgeest verlossing nodig heeft; en het hoe is vrede. Jezus wijst ons er nadrukkelijk op: ‘Verlies dit nooit uit het oog, en sta jezelf nooit toe te geloven, al was het maar voor even, dat er een ander antwoord is… Als alleen de liefdevolle gedachten van Gods Zoon de werkelijkheid van de wereld uitmaken, moet de werkelijke wereld zich wel in zijn denkgeest bevinden.’ 

Vandaag vinden we de werkelijke wereld, de vergeven wereld; vandaag vinden we de gelukkige droom. We zien dat alles wat als buitenwereld wordt waargenomen niets anders is dan een poging de vereenzelviging met het ego in stand te houden. Daarom laten we vandaag het geloof in een uiterlijke wereld achter ons. Onze staat van denkgeest straalt uit naar alles en iedereen, omdat zij niet buiten de denkgeest bestaan. 

‘God heeft de werkelijke wereld wel degelijk lief, en zij die haar werkelijkheid waarnemen, kunnen de wereld van de dood niet zien.’ De dood behoort niet tot de werkelijke wereld. God heeft de werkelijke wereld gegeven in ruil voor die welke het ego uit de afsplitsing heeft gemaakt. Vandaag laten we het ego gaan, laten we de doodswens los, laten we het geloof in aanval voor altijd los. 

Het licht is gekomen. 

Ik sta onder geen andere wetten dan die van God. 

Amen. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 87  

Les 89  →  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *