Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 84

ECIW werkboek les 84

Herhaling lessen 67 -68

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Laten we vandaag de conditie van de werkelijkheid aanvaarden (T11.VII). Laten we de wereld zien zoals die in werkelijkheid is. De werkelijke wereld, de vergeven wereld, de gelukkige droom die de Heilige Geest aanreikt aan de denkgeest die afgestemd wil zijn op de Liefde van God. 

Laat onze waarneming vandaag heilig zijn. Laten we alleen waarnemen wat God in onze denkgeest heeft geplaatst, alleen de liefdevolle gedachten. Het zijn waarnemingen in deze wereld, maar de gelukkige droom is de weg, de waarheid en het leven, in een gemanifesteerde vorm die alleen maar kan zegenen. Dat is genezing. 

Het is onmogelijk een wereld van tegenstellingen waar te nemen. Laat me geen poging doen om het onmogelijke waar te nemen. Vandaag geef ik alle pogingen tot persoonlijke autonomie op, alle pogingen om anders te scheppen dan onze hemelse Vader. 

Vandaag is de vrede van de Hemel, de vreugde in ons hart, verwezenlijkt. Vandaag oefenen we serieus en oprecht met deze twee herhalingslessen: 

Liefde schiep mij als Zichzelf. 

Liefde koestert geen grieven. 

En als er behoefte is aan een variatie, kunnen deze specifieke vormen helpen:

‘Laat mij hierin geen illusie van mijzelf zien.
Laat ik me mijn Schepper herinneren, wanneer ik hiernaar kijk.
Mijn Schepper heeft dit niet geschapen zoals ik het zie.’

‘Dit vormt geen rechtvaardiging voor het verloochenen van mijn Zelf.
Ik zal dit niet gebruiken als een aanval op liefde.
Laat dit mij er niet toe verleiden mezelf aan te vallen.’

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 83  

Les 85  →  

2 gedachten over “ECIW werkboek les 84”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *