Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 79

Laat me inzien wat het probleem is, zodat het kan worden opgelost.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag lazen we in het tekstboek ‘De uitnodiging tot genezing’ (T11.II). Wij nodigen het bewustzijn uit dat de Zoon van God en de Vader één zijn in Geest, met een verenigde Wil; dat hebben en zijn hetzelfde zijn: dat wat ik heb is wat ik ben, en wat ik ben is wat ik heb; dat het Koninkrijk der Hemelen het volmaakte begrip is van God en van Gods Wil, en de wetenschap dat er slechts één Wil is. 

Vandaag zien we dat genezing onze les in begrijpen is, als we alle geprojecteerde problemen van de wereld terugbrengen naar de denkgeest, ziende en beseffende dat het enige probleem het geloof in de afscheiding van God is. Het geloof dat ik mijzelf kan scheppen en mijn eigen identiteit kan maken los van de Identiteit die God voor mij, als mij, als Christus heeft geschapen. 

Er kan geen betekenis worden gevonden in de wereld van beelden. Tijdens de slaap leek Gods Wil vergeten. Vandaag is een dag van genezing en herinnering, herinnering van heelheid, herinnering van volmaaktheid. En ik kan de oplossing voor de denkfout van de afscheiding niet aanvaarden, ik kan de correctie voor de denkfout van de afscheiding niet aanvaarden, tenzij ik het probleem precies zie zoals het in de denkgeest is: geloof, één verkeerd geloof – niet een situatie in de wereld, niet een omstandigheid in de wereld, niet een uitkomst in de wereld van beelden, alleen maar een geloof in de denkgeest, een nietig dwaas idee dat al gecorrigeerd is. De oplossing is al gegeven. 

Maar ik kan de oplossing niet aanvaarden als ik het probleem beschouw als buiten mijn denkgeest. Mensen, persoonlijkheden, lijken veel problemen te hebben, zij lijken hun eigen speciale problemen te hebben. Jezus zegt ons: ‘Toch zijn ze allemaal hetzelfde en moeten ze als één probleem worden gezien, wil de ene oplossing, die ze allemaal oplost, worden aanvaard.’

Hij herinnert ons eraan dat zelfs al krijg je het antwoord, dan nog kun je het belang ervan niet zien als je denkt dat de problemen iets anders zijn. De problemen zijn niet van buitenaf. Je kunt het probleem in de denkgeest zien en het antwoord op elk moment aanvaarden. En tot je het probleem in de denkgeest ziet en het antwoord in de denkgeest aanvaardt, tot dan, zegt Jezus ons: ‘Er lijkt zich een lange rij verschillende problemen aan je voor te doen, en als er één is opgelost, dient het volgende zich al weer aan, en het volgende.’ Dit alles is slechts de poging om het probleem niet te herkennen waar het probleem is. 

Dit spel van de wereld is een poging om uiterlijke problemen te zien, en het ego blijft steeds meer en meer problemen genereren. En daardoor lijkt de denkgeest uitgeput en lijkt de slapende Zoon van God vermoeidheid en frustratie te kennen – omdat het ego de denkgeest alleen maar een enorm aantal problemen voorlegt, en elk van deze schijnbaar kleine problemen een ander antwoord lijkt te vereisen. Dit is heel complex, het ego is heel complex, en zijn rookgordijnen en afleidingen zijn heel, heel complex. 

Daarom zegt Jezus ons, als hij het heeft over een onjuiste, gefragmenteerde waarneming: ‘Deze zienswijze brengt je in een positie waarin jouw manier van problemen oplossen noodgedwongen ontoereikend is en mislukking onontkoombaar.’ Dus kunnen we een complex probleem niet oplossen, omdat problemen niet complex zijn. Het is één geloof, het is één geloof in de denkgeest: dat afscheiding van God mogelijk is. 

De wereld is een middel tot afleiding. ‘En al deze complexiteit is slechts een wanhopige poging om het probleem niet te zien, en dus niet toe te laten dat het wordt opgelost.’ 

Vandaag gaan we naar binnen, we bidden om bevrijd te worden. We vragen wat het probleem is en wat het antwoord daarop. ‘We gaan er niet van uit dat we dat al weten. We proberen onze denkgeest te bevrijden van al de vele verschillende soorten problemen die we menen te hebben. We proberen te beseffen dat we maar één probleem bezitten, dat we niet hebben gezien.’ We openen onze denkgeest, we openen ons hart; we wachten, we vragen, we luisteren – om te ontvangen. 

 
 

Laat me inzien wat het probleem is, zodat het kan worden opgelost.

Amen. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 78  

Les 80  →  

3 gedachten over “ECIW werkboek les 79”

 1. Ik snak hiernaar. Gevoel van geregeld (bijna) uitputting, uitrusten, herstellen en opladen zodat je er weer tegenaan kan gaan – het houdt nooit op. Ik begin steeds meer de idioterie hiervan in te zien; en maar enthousiast en positief blijven om alle problemen (“nee, dat zijn geen problemen Gert-Jan, dat zijn uitdagingen!”) op je levenspad, op t werk, prive, aan te gaan. En het gaat maar door….
  Als het inderdaad toch ‘ns waar zou zijn: 1 probleem, 1 oplossing. Hoe zou dat zijn?

 2. Nele Sturtewagen

  Dankjewel !
  Zo’n fundamentele les.
  Ik heb hem zo nodig vandaag.
  Thank you, dear David, for the beautiful explanation and the prayer together for healing and salvation.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *