Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 78

Laat wonderen alle grieven vervangen.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag openen wij ons opnieuw om onze Vader te herkennen, onze Vader in de Hemel. Wij weten dat wij het Vaderschap van God moeten aanvaarden om onze eigen Identiteit als schepping van God, en als schepper in de geest te aanvaarden. 

Als wij ervoor kiezen het ego tot vader te maken (T11.Inl), is dat een poging om God te verloochenen, Christus te verloochenen, en de werkelijkheid te verloochenen. Dus de tekst van vandaag – ‘De gaven van het Vaderschap’ (T11.I) – helpt ons in te zien dat er geen verzoening bestaat tussen pogingen om vast te houden aan twee verschillende denksystemen die helemaal geen ontmoetingspunt hebben. 

We moeten zien dat de vraag: ‘Wie is mijn Vader?’, overal aan ten grondslag ligt. Ben ik het kind van een liefhebbende Geest, God, of geloof ik dat ik mijzelf kan maken en een God kan verzinnen zoals ik wil dat God is, anders dan eeuwigheid, anders dan oneindigheid? Dit is de keuze die ik elke seconde van elke dag maak. 

Toch is het onmogelijk gescheiden te zijn van oneindigheid. Er kan geen begin en geen einde zijn in God. God is één, en ik ben één in God. Ik hoef niet te wachten om dit te aanvaarden. Ik heb geen uitstel nodig om dit te aanvaarden. Er zijn geen grenzen aan de schepping, en ik ben de schepping, ik ben geest. Vandaag aanvaard ik mezelf zoals God mij geschapen heeft. 

Het werkboek herinnert ons eraan dat alleen grieven het licht en de waarheid van mijn Identiteit blokkeren: ‘Elke beslissing die ik neem is een keuze tussen grief en wonder. Elke grief staat als een donker schild van haat voor het wonder dat het verbergen wil. Vandaag gaan we aan die grieven voorbij om in plaats daarvan naar het wonder te kijken’. 

Vandaag accepteren we onszelf zoals God ons geschapen heeft: geest, de Ik-ben tegenwoordigheid. We willen niet dat grieven het licht blokkeren. We doen geen poging de duisternis tegen het licht te beschermen. 

En elke broeder, elke zuster die ons verdriet heeft bezorgd, die ons gekwetst heeft, die niet de rol vervuld heeft die wij hem hadden toebedeeld, die zien we vandaag als de levende Christus. ‘Laat mij in deze persoon mijn verlosser zien, die U als degene aangewezen hebt aan wie ik vragen zal mij naar het heilig licht te leiden waarin hij staat, zodat ik mij aansluiten kan bij hem.’

 

Laat wonderen alle grieven vervangen.

Amen. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 77  

Les 79  →  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *