Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 76

ECIW werkboek les 76

Ik sta onder geen andere wetten dan die van God.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Dus zowel de tekst (T10.IV) als het werkboek focussen vandaag op Gods wetten, en plaatsen Gods wetten tegenover de magie van de wereld, het geloof in externe wetten. We zijn ervan verzekerd dat onze veiligheid, onze zekerheid, onze vrede, ons geluk, onze vreugde, onze identiteit deel uitmaken van de wetten van God. 

En wanneer de denkgeest zich overgeeft aan ego-overtuigingen, geloof in andere wetten, het geloof dat er iets anders is dan de liefde die God geschapen heeft, dan voelt de denkgeest zich schuldig en slaapt. Vandaag wordt ons verzekerd dat er geen andere wetten zijn dan de wetten van God. 

In de tekst herinnert Jezus ons eraan: ‘Gods wetten zullen jouw denkgeest in vrede bewaren, omdat vrede Zijn Wil is en Zijn wetten opgesteld zijn om die in stand te houden. Zijn wetten zijn de wetten der vrijheid, maar die van jou zijn de wetten van onderworpenheid. Aangezien vrijheid en onderworpenheid onverenigbaar zijn, kunnen hun wetten niet tezamen worden begrepen. De wetten van God werken alleen voor jouw welzijn, en er zijn geen andere wetten dan die van Hem. Al het andere is louter wetteloos, en daardoor chaotisch.’ 

En dan in het werkboek, in les 76, wordt Jezus heel, heel specifiek over deze wetteloosheid van het ego – wetten die eigenlijk helemaal geen wetten zijn. Hij wijst ons op de onzinnigheid van deze schijnwetten, en zegt ons dat je er niet aan gebonden bent. Hoe worden deze illusoire wetten in stand gehouden? Door te zoeken naar verlossing buiten de denkgeest, door te zoeken naar verlossing in vorm. 

Jezus zegt ons: ‘Zolang je die zoekt in dingen die geen betekenis hebben, bind jij jezelf aan wetten die onzinnig zijn. Zo probeer je te bewijzen dat verlossing is waar ze niet is.’ Wat ik heel behulpzaam vind aan deze werkboekles is de specificiteit, de specifieke toepassing van het idee voor vandaag: Ik sta onder geen andere wetten dan die van God. 

Jezus steekt de draak met deze illusoire wetten, deze schijnwetten, deze fantasiewetten. Hij zegt: ‘Jij meent werkelijk dat je verhongert, als je geen pakken gekleurde papierstroken en stapels metalen schijfjes bezit.’ Hij steekt de draak met het geldsysteem, met de noodzaak van economie om te overleven. Dan gaat hij over op de geneeskunde en zegt: ‘Jij meent werkelijk dat een klein rond bolletje of wat vloeistof die met een scherpe naald in je aderen wordt gedrukt, ziekte en dood afwendt’. Dan heeft hij het over relatiewetten, vriendschap… Hij zegt: ‘Jij meent werkelijk dat je alleen bent als er geen ander lichaam bij jou is.’ 

Wat is de overeenkomst tussen al deze zinloze wetten die het ego heeft gemaakt? ‘Het is waanzin die deze dingen denkt. Jij noemt ze wetten, en plaatst ze onder verschillende namen in een lange lijst van rituelen die geen nut hebben en geen doel dienen.’ Hij noemt er nog meer: ‘wetten’ van de geneeskunde, van de economie, van de gezondheid. ‘Dit zijn geen wetten, dit is dwaasheid. Het lichaam wordt in gevaar gebracht door de denkgeest die zichzelf kwetst.’ 

De vergissing zit in de denkgeest. De fout is een vervormde waarneming. Vervormde waarneming is het probleem. Het lichaam en de wereld van beelden zijn niet het probleem. Gefragmenteerde, vervormde waarneming is het probleem. Een denkgeest die denkt dat hij zichzelf kan aanvallen en God kan aanvallen, is het probleem. 

En de oplossing, de correctie, de Verzoening, luidt als volgt: ‘Er zijn geen andere wetten dan de wetten van God. Dit moet keer op keer worden herhaald, tot je beseft dat dit geldt voor alles wat jij gemaakt hebt tegengesteld aan Gods Wil.’ 

Vandaag verheugen wij ons dat deze wetten niet waar kunnen zijn. Wij beseffen dat het de waarheid is die ons voor altijd vrij houdt, en dat het de magie is die ons gevangen houdt. De wetten van God maken vrij – voor altijd vrij. Het licht is gekomen omdat er geen wetten zijn dan de Zijne. 

 

Ik sta onder geen andere wetten dan die van God. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 75  

Les 77 →   

4 gedachten over “ECIW werkboek les 76”

 1. Hermina Padberg

  Heel veel dank aan iedereen voor alle vertalingen! En aan David en iedereen van acim!
  Vanuit het diepste van mijn hart💗💚💛🧡❤💟
  Prachtige tekst, les en gebed! Ik doe de lessen niet meer dagelijks maar ik lees nog wel meer naar behoefte.
  De Stille Kalme Rust💚
  Humor Vreugde🙃😃😉 en Puurheid!
  Dit is wel een van mijn favoriete lessen, maar ze zijn allemaal MOOI!
  Liefde Vrede Vrijheid Verbinding Eenheid🙏🙏🙏
  En dat is voor iedereen!

  Liefs,
  Hermina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *