Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 75

ECIW werkboek les 75

Het licht is gekomen.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag zinken we naar het licht vanbinnen. In de tekst (T10.III) werd ons gezegd dat het tijd is om de god van de ziekte niet langer te aanbidden. Het is niet langer de tijd om afgoden te blijven maken voor het aangezicht van ‘de Heer, uw God’. Wij zullen geen gesneden beelden plaatsen voor het aangezicht van de Heer, uw God (= één van de geboden uit de bijbel). 

Wanneer we lijken te haten, haten we alleen wat we denken dat we zijn. Maar wij zijn het ego niet. Het ego heeft ons niet gemaakt. De wereld heeft ons niet gemaakt. Wij zijn geen kinderen van aardse, vleselijke ouders. Wij zijn het heilige Kind van God – Geest; geschapen door God in de Geest, als Geest, eeuwig Liefde, liefhebbend, uitbreidend. De Christus is eeuwig. De Christus is nooit vlees geworden. 

Eeuwigheid komt nooit in de tijd. Het is onmogelijk om materie te vergeestelijken. Het is onmogelijk om lineaire tijd te vergeestelijken. Er is niets spiritueels aan het verleden of de toekomst. Nu zien we dat afgoden niets zijn. Er is geen aanbidding van een beeld dat de plaats kan innemen van het liefhebben van de Schepper: Eeuwige Geest. 

De kracht om te genezen kan niet worden ontkend, omdat de Heilige Geest het aan de slapende denkgeest heeft gegeven. Wees er niet bang voor. Het is jouw verlossing. De Trooster is gekomen. De Zoon van God kan nooit ziek zijn. Het licht is gekomen. Ik heb de wereld vergeven. Het licht is gekomen. Ik ben onkwetsbaar. Het licht is gekomen. Er is geen afgoderij. Het licht is gekomen. 

Ik zie de Christus in mij als Mij – kind van een geliefde Schepper – volmaakte liefde, volmaakt geluk en vreugde. Wij verheugen ons met Jezus, die ons de weg heeft gewezen – ontwakend uit de droom van afscheiding en dood. We luisteren naar de woorden van de Christus uit onze les van vandaag: 

‘Vandaag vieren we de goede afloop van jouw lange onheilsdroom. Er zijn nu geen donkere dromen meer. Het licht is gekomen.’ 

Het licht is gekomen.

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 74  

Les 76  →  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *