Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 71

ECIW werkboek les 71

Alleen Gods verlossingsplan zal werken.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag vragen wij om de waardebepaling van onszelf, van de wereld, door de Heilige Geest (T9.VII). Wij willen niet de donkere en deprimerende kijk van het ego op onszelf in de wereld volgen, maar ons hart openen voor liefde, voor geluk en vreugde.

Vandaag zoeken we in onze denkgeest naar Gods plan in dit ogenblik; we doen geen poging het te projecteren op andere mensen, andere plaatsen, andere situaties, andere omstandigheden. Ons waargenomen leven in deze wereld zal nooit beter of slechter worden, want wij hebben nu een keuze te maken om de wereld opnieuw te bezien, om de wereld te bezien met de Heilige Geest, om de volmaaktheid van alle dingen in dit ogenblik, nu, te aanschouwen.

We zullen onszelf niet beoordelen op een veroordelende manier. We zullen ons openstellen om onszelf als heel en compleet te aanvaarden. We zien dat deze keuze, de Verzoening, correctie brengt aan alles en iedereen. We zullen deze correctie niet buiten onszelf zoeken. Noch zullen we het nemen van de beslissing vandaag vermijden en uitstellen.

Wij zullen de verlossing in onze denkgeest zoeken, want in onszelf zullen wij vinden waarnaar wij altijd hebben gezocht, wat wij ten diepste altijd hebben verlangd. Wij zullen in onszelf, in onze denkgeest, de vrede van God vinden, de vrede van de Hemel. Met diepe oprechtheid zeggen wij vandaag:

Alleen Gods verlossingsplan zal werken.

Amen. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 70  

Les 72

  →  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *