Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 70

ECIW werkboek les 70

Mijn verlossing komt van mij.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag zinken we weer naar binnen, naar het licht, wetend dat we onze broeders en zusters meenemen, beseffend dat we alleen verlossing kunnen vinden in vreugde, in de Heilige Geest, in het inspireren tot vreugde bij iedereen die we ontmoeten. De tekst (T9.VI) herinnert ons eraan dat dat de weg naar de Hemel is. Geïnspireerd door de Geest wekken wij bij iedereen vreugde op.

Vandaag aanvaarden wij al onze broeders als ons Zelf, wij zinken in onszelf naar het licht en laten alle gedachten opkomen, alle gedachten waarin wij hebben gezocht naar betekenis en doel, in mensen en plaatsen en dingen, in situaties van deze wereld, in toekomstige doelen, in ambities. 

Wij hebben getracht verlossing te bereiken door vorm. Vandaag laten wij deze vormgedachten vervliegen. Wij laten ze in gewaarzijn verdwijnen. Wij zullen onze vervulling niet zoeken in een andere persoon, in een werelds doel, in iets waarnaar wij in de wereld hebben gestreefd. 

God heeft het antwoord niet geplaatst waar het probleem niet was. God plaatste het antwoord op de afscheiding in de denkgeest, waar werd geloofd dat de afscheiding werkelijk was. Telkens wanneer er een ervaring van schuld is, wordt die door het ego voortgebracht. Telkens wanneer er een ervaring van vreugde is, vloeit die moeiteloos voort uit het onderricht van de Heilige Geest, vloeit die moeiteloos voort uit de Verzoening. 

Deze vreugde verspreidt zich over de hele kosmos, want er is niets buiten de denkgeest. Er is geen oorzaak buiten de denkgeest. In oprechtheid en ernst zoeken wij diep in de aanwezigheid van Liefde, terwijl wij ons herinneren:

 

Mijn verlossing komt van mij.

Amen. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 69  

Les 71

  →  

1 gedachte over “ECIW werkboek les 70”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *