Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 68

ECIW werkboek les 68

Liefde koestert geen grieven.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag laten we alle grieven uit de denkgeest verdwijnen terwijl we onze denkgeest openen om de Verzoening te aanvaarden, om de correctie te aanvaarden. We beseffen dat we niets van waarneming kunnen weten als we de correctie willen aanvaarden die de Heilige Geest aanbiedt, omdat de Heilige Geest vanaf het begin aan vergissingen voorbijziet (T9.IV). 

En het ego zegt ons dat we de fout duidelijk moeten zien om die vervolgens over het hoofd te zien. Deze ego-poging tot correctie zal nooit werken. We kunnen alleen ware correctie leren van onze Gids, de Heilige Geest. Deze manier om waarnemingsfouten ongedaan te maken is niet van ons, maar het is voor ons. Grieven zijn verdwenen als ik de Verzoening voor mezelf aanvaard. 

De Verzoening is een les in delen. Dit is het natuurlijke gebruik van mijn vaardigheden en vermogens. De Heilige Geest herinterpreteert het vermogen om aan te vallen in het vermogen om te delen. De Heilige Geest vertaalt wat het ego heeft gemaakt in wat God heeft geschapen. 

Ik laat vandaag alle grieven gaan. Ik zal mezelf of mijn Schepper niet langer veroordelen. Ik zal niet proberen God te herdefiniëren als iets anders dan liefde. Ik zal niet proberen om mijzelf als iets anders dan liefde te definiëren. Ik sta toe dat iedereen tegen wie ik een grief koester, in mijn gedachten komt. En dan vergeef ik. 

Ik geef jou, mijn heilige broeder, mijn heilige zuster, terug aan de Heilige Geest. Ik geef je terug aan God. Ik geef je terug aan de liefde. 

Ik kan jou niet kennen als een lichaam. Ik kan jou niet kennen in een persoon. Ik kan jou niet kennen als bestaand in lineaire tijd en ruimte. Ik kan jou alleen kennen als de Christus, mijn eigen Zelf, het Zelf dat God als één schiep in eeuwige liefde. Ik herinner me dit vandaag terwijl ik de les herhaal die God me gegeven heeft: 

Liefde koestert geen grieven.

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 67  

Les 69  →  

2 gedachten over “ECIW werkboek les 68”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *