Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 67

Liefde schiep mij als zichzelf.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Uit de lezing in de tekst (T9.III) vandaag beseffen we dat de correctie van fouten door de Heilige Geest komt en dat er geen correctie is op het niveau van het ego. Er is geen correctie door het ego. Correctie is het opgeven van het ego. Dit is afstand doen van het geloof in goed en kwaad, in vorm, in goede daden en slechte daden, afstand doen van het geloof in goede mensen en slechte mensen. 

De correctie van vergissingen zit in de denkgeest. Dit betekent dat jouw broeder, jouw zuster altijd juist is, omdat zij een kind van God zijn en God hen volmaakt heeft geschapen. Geen oordeel over een broeder is werkelijk. Geen oordeel over jezelf is werkelijk. De Heilige Geest weet dat niets wat het ego maakt iets betekent. 

Dus vandaag stellen we ons open voor deze correctie. De enige manier waarop we de wereld vanuit een gezond perspectief kunnen waarnemen is door alle gedachten over tijd en ruimte, alle gedachten over onze broeders en zusters los te laten, en ons hart te openen, onze denkgeest te openen, voor de correctie van de Heilige Geest, voor de waarheid van ons wezen. 

En dit is de opening naar het besef van onze werkboekles van vandaag: ‘Liefde schiep mij als zichzelf’. Het idee van vandaag is een volledige en nauwkeurige formulering van wat jij bent. Liefde schiep mij als zichzelf. Daarom ben jij het licht van de wereld. Daarom heeft God jou als de verlosser van de wereld aangewezen. Liefde schiep mij als zichzelf. 

We kunnen elke variatie daarvan vandaag gebruiken om de waarheid van onze Identiteit te herkennen; en we kunnen elk woord dat in ons opkomt vervangen om mee te oefenen. Voeg gewoon wat relevante gedachten toe aan de les van vandaag. Bijvoorbeeld: eeuwigheid schiep mij eeuwig; vreugde schiep mij vreugdevol; vrede schiep mij vredig – elke gedachte die in je opkomt -; geluk schiep mij gelukkig. 

Deze prachtige ideeën zullen alle definities van het zelf, alle definities van God ongedaan maken, en de werkelijkheid van God en liefde toestaan alle valse definities te vervangen. Vandaag laten we alle beelden uit het verleden en vooroordelen over onszelf los, en openen we ons voor de waarheid: Liefde schiep mij als zichzelf. 

Laat deze prachtige waarheid alle afleidende gedachten vervangen. Ga voorbij aan alles wat je denkt te denken over tijd en ruimte; zak diep weg in het stralende licht; herinner jezelf zoals liefde jou geschapen heeft. Je luistert naar de Stem namens God, de Stem van de waarheid, die je herinnert – geduldig herinnert – aan wat werkelijk is, wat voor altijd waar is: 

Liefde schiep mij als zichzelf. 

Amen. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 66  

Les 68  →  

2 gedachten over “ECIW werkboek les 67”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *