Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 65

Mijn enige functie is die welke God mij gaf.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Dus vandaag kijken we heel, heel diep in onze denkgeest naar vreemde gedachten, naar doelen die niet onze wil zijn en die niet de Wil van onze Vader zijn. Onze enige functie is die welke God ons gaf. Onze enige functie is verlossing. 

En onze tekstlezing van vandaag uit hoofdstuk 9 (T9.I) focust op de aanvaarding van de werkelijkheid. Het richt zich op wat we werkelijk willen, het kennen van onze wil en de Wil van God precies zoals die is. Ons wordt heel duidelijk getoond dat onze wil niet die van het ego is. Het is niet onze wil om een vervangende werkelijkheid te kennen. Het is onze wil om de werkelijkheid te kennen. 

Wij hebben de werkelijkheid geassocieerd met angst, maar de werkelijkheid is helemaal niet beangstigend. Wij hebben willekeurig iets buiten ons bewustzijn geassocieerd met iets dat wij niet willen. Wij hebben geloofd dat de werkelijkheid beangstigend is. 

De Heilige Geest ziet voorbij de illusies de waarheid in ons en biedt ons verlossing aan, de ervaring van de eenheid van de eeuwige liefde, van de onschuld en de vrijheid die ons in de schepping door God werd gegeven. 

We kunnen voor niets op het ego vertrouwen. Het ego weet niets. Een verdeelde denkgeest kan niet communiceren omdat hij voor verschillende zaken tot dezelfde denkgeest spreekt. Verward communiceren betekent niets. Hoe zinnig kunnen deze boodschappen zijn als je vraagt om wat je niet verlangt? En dit is wat er gebeurt wanneer we het ego vragen, want we vragen om wat we niet wensen. 

Vandaag vragen we om wat we werkelijk verlangen: werkelijkheid, waarheid, en God. Wij zullen ons niet tegen God keren, noch zullen wij geloven dat God offers eist. God is de universele Gever die alleen liefde geeft. En we denken aan de zekerheid van onze reis en bestemming wanneer Jezus ons zegt: ‘Uiteindelijk is het onvermijdelijk dat iedereen zich de Wil van God herinnert, omdat het uiteindelijk onvermijdelijk is dat iedereen zichzelf herkent. Dit herkennen van zichzelf is het herkennen dat zijn wil en die van God één zijn.’ 

We leggen alle verkeerde gedachten terzijde, alle valse bezigheden, we leggen alle doelen van tijd en ruimte terzijde, en zinken diep naar binnen naar het Koninkrijk der Hemelen. 

Wanneer er vandaag een afleidende gedachte opkomt, zeg dan tegen jezelf: ‘Deze gedachte weerspiegelt een doel dat mij ervan weerhoudt mijn enige functie te aanvaarden.’ Zeg tegen jezelf: ‘Laat voor mij op deze schone lei mijn ware functie geschreven worden.’ En bedenk: ‘Mijn enige functie is die welke God mij gaf. Ik wil geen andere en ik heb geen andere.’ 

 

Mijn enige functie is die welke God mij gaf. 

Amen. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 64  

Les 66  →  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *