Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen werkboek les 61

ECIW werkboek les 62

Vergeving is mijn functie als het licht van de wereld.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Dus de les van vandaag concentreert zich op vergeving en functie. Vergeving is onze functie, door de Heilige Geest geschonken. Onze tekst (T8.VII) versterkt en ondersteunt deze functie door te delen dat het lichaam als communicatiemiddel echt het enige is waar het lichaam voor dient. 

Het lichaam kan niet worden vergeven en worden waargenomen vanuit de vergeven staat van denkgeest wanneer het wordt gezien als een identiteit, wanneer het wordt gezien als een doel van het leerplan. 

Het lichaam is een middel voor de denkgeest om zich uit te breiden voorbij alle beperkingen. Het lichaam kan in dit opzicht alleen gebruikt worden als communicatiemiddel – als middel, maar nooit als doel. Het lichaam kan niet met jezelf worden gelijkgesteld, met welke vorm van aanval dan ook. 

Alleen de liefdevolle communicatie van de Heilige Geest kan via een lichaam komen dat aan zijn functie, aan zijn doel is overgegeven. De Heilige Geest interpreteert het lichaam als een communicatiemiddel. Het heeft geen ander doel. 

‘Als jij het lichaam voor een aanval gebruikt, berokkent het jou schade. Als je het alleen gebruikt om de denkgeest te bereiken van hen die geloven dat ze een lichaam zijn, en hun door middel van het lichaam leert dat dit niet zo is, zul jij de macht van de denkgeest die in jou is begrijpen.’ 

‘Dienend om te verenigen wordt het (lichaam) een prachtige les in gemeenschap, die waarde heeft tot er gemeenschap is‘. Daarom: ‘Het lichaam is mooi of lelijk, vredig of woest, nuttig of schadelijk, al naargelang het gebruik dat ervan wordt gemaakt.’ 

De vraag is, zal ik het gebruiken voor vergeving of zal ik het gebruiken voor aanval? 

‘Gebruik het voor de waarheid en je zult het waarheidsgetrouw zien. Misbruik het en je zult het misverstaan, want dat heb je al gedaan door het te misbruiken. Interpreteer iets, wat ook, los van de Heilige Geest, en je zult het wantrouwen. Dit zal jou tot haat en aanval en verlies van vrede voeren.’ 

Maar door vergeving komt het lichaam in overeenstemming met het door God gegeven doel, en dit brengt vrijheid van het geloof in kleinheid, vrijheid van het ego. Dit herstelt de volledige communicatie met alles en iedereen. Dit opent de deur naar gemeenschap met God, onze Bron, voor eeuwig. We oefenen vandaag met onze functie: 


Vergeving is mijn functie als het licht van de wereld. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 61

Les 63  →  

4 gedachten over “ECIW werkboek les 62”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *