Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen werkboek les 61

ECIW werkboek les 61

Ik ben het licht van de wereld.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

We beginnen deze versnelling met het aanvaarden van de waarheid voorbij woorden, voorbij beschrijvingen, met het aanvaarden van geluk, vreugde. Ik moet denken aan het lied van Oman en Shanti (David zingt): ‘Ik ben het licht van de wereld. Dat is mijn enige functie. Dat is waarom ik hier ben. Ik ben het licht van de wereld…,’ verzink daarin vandaag. Laat die blije gedachte door je denkgeest rollen. 

Stijg vandaag. Stijg hoog. Stijg in de waarheid. Kijk vandaag niet achterom. Vandaag is de dag van het aanvaarden van de grootsheid van de Identiteit in God. Het lichaam wordt een verre herinnering. De aarde wordt een verre, vervagende herinnering. Je stijgt hoger en hoger in het licht van waarheid, eenheid, liefde. 

De tekst (T8.VI) herinnert ons er vandaag aan dat wij de schat van God zijn, dat wij de gezamenlijke wil van het Zoonschap zijn waarvan de Heelheid voor allen is bestemd. Vandaag leggen wij alle zwakheid terzijde. Wij aanvaarden de kracht van God en Gods wil voor ons. Vergeet het Koninkrijk van God niet om iets wat de wereld te bieden heeft. Onze kracht wordt aangeboden aan allen. 

‘Je kunt niet naar de wereld kijken en God kennen. Slechts een van beide is waar. Ik ben gekomen om je te zeggen dat het niet aan jou is te kiezen welk van de twee waar is. God wilde de vernietiging van Zijn scheppingen niet, omdat Hij ze voor de eeuwigheid geschapen heeft. Zijn Wil heeft jou gered, niet van jezelf, maar van jouw illusie van jezelf. Hij heeft jou ten behoeve van jouzelf gered. Laten wij Hem verheerlijken die door de wereld verloochend wordt, want over Zijn Koninkrijk heeft de wereld geen macht. Niemand die door God geschapen is, kan vreugde vinden in iets anders dan het eeuwige.’ 

We staan stil bij het verhaal van de verloren zoon, bij wat Gods schat is, bij wat onze schat is. De Geest is het geschenk. De Geest is ons Thuis. De Zoon leeft in de Vader en kan de Vader niet verlaten. Dit is wat ontwaken betekent. Dit is de betekenis van Zelf-realisatie. Dit is verlichting. Ik ben zoals God mij geschapen heeft. Ik ben het licht van de wereld. Dat is mijn enige functie. Dat is waarom ik hier ben. Amen.


Ik ben het licht van de wereld. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 60  

Les 62  →  

3 gedachten over “ECIW werkboek les 61”

 1. Een cursus in wonderen

  Hi allemaal!

  We gaan de komende week een series schilderijen combineren met de les van de dag. Deze schilderijen zijn gemaakt door een dierbare vriend uit Brazilië, Enrique Aravena. Er is een prachtige samenwerking ontstaan tussen Enrique, David en onze community waarin een groep vrijwilligers de citaten van David en de schilderijen van Enrique aan het combineren zijn.

  Als je het in je hart ❤️ voelt om Enrique’s werk te steunen middels een donatie, ga dan naar:
  https://www.paypal.com/donate/?business=aravenart%40gmail.com&item_name=%20Your%20donation%20helps%20my%20art%20to%20continue%20to%20remind%20us%20that%20we%20are%20One%20in%20Love%20and%20Light.&currency_code=USD&fbclid=IwAR08rRQI0xmwagynHxs-6OeYrfLopdjjVfhZ_AEKLOz6w_V6nIjW4RVZlTA

  Je kunt ook Enrique’s schilderijen 🎨 rechtstreeks kopen via deze link:
  https://fineartamerica.com/art/enrique+aravena

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *