Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen werkboek les 59

ECIW werkboek les 59

Herhaling lessen 41 - 45

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag is de dag om ons te openen voor eenwording en identificatie met God (T8.IV). Het is het openen naar vrijheid door de gave van vrijheid te schenken aan alle zonen van God, als een erkenning van wat zij zijn en wat Hij is. Dan wordt vrijheid aan mij gegeven. 

Het ego is de poging om mijzelf en iedereen gevangen te nemen. Wanneer je jezelf tot gevangene maakt, verlies je je ware identificatie uit het oog: identificatie met Christus, identificatie met God. Zoals de Drie-eenheid één is, zo zijn de Vader en de Zoon één. Ik en de Vader zijn één. Alles moet tot eenheid gebracht worden om gekend te worden. Waarheid is het enige dat gekend kan worden. Het Zelf als Christus, één met God, is al wat gekend kan worden. 

En genezing weerspiegelt onze gezamenlijke wil. Afscheiding wordt overwonnen door vereniging. De beslissing om te verenigen moet eenduidig zijn, anders is de denkgeest zelf verdeeld en niet heel. De denkgeest is het beslissingsmechanisme. Ik moet mijn beslissing met de Christus verenigen door mijzelf te aanvaarden zoals God mij heeft geschapen. Alle dingen zijn mogelijk door deze gezamenlijke beslissing. 

Mijn wil is vrij, want mijn wil is die van God. Ik moet Gods Wil voor mij aanvaarden. En zo verenigen wij ons met de Denkgeest van Christus. We luisteren met grote aandacht als Jezus de zoete uitnodiging van eeuwig leven aanbiedt: 

‘Als jij wilt zijn zoals ik, zal ik jou helpen, want ik weet dat wij gelijk zijn. Als jij anders wilt zijn, zal ik wachten tot jij anders gaat denken. Ik kan je weliswaar onderwijzen, maar alleen jij kunt kiezen of je luistert naar wat ik onderwijs. Hoe kan het ook anders, waar Gods Koninkrijk vrijheid betekent?’ 

Dus oefenen we vandaag met de gedachten die ons gegeven zijn – de gedachten van vrede, de gedachten van vrijheid: 


God vergezelt me, waar ik ook ga.

God is mijn kracht. Visie is Zijn geschenk.

God is mijn Bron. Los van Hem kan ik niet zien.

God is het licht waarin ik zie.

God is de Denkgeest waarmee ik denk.

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 58  

Les 60  →  

2 gedachten over “ECIW werkboek les 59”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *