Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 58

Herhaling lessen 36 - 40

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag doen wij een beroep op U, God, om ons te leiden in de heilige ontmoeting (T8.III). We hebben om de middelen gevraagd om tot de hemel te ontwaken. U hebt ons een mogelijkheid gegeven tot een nieuwe perceptie van iedereen en alles. 

Vandaag staan wij open om de ervaring van de heilige ontmoeting te ontvangen terwijl wij die onderwijzen. Vandaag luisteren wij naar de Heilige Geest in Jezus, de Leraar die weet heeft van licht, die ons leert van licht, van geen grenzen aan het leren, van geen grenzen aan de denkgeest. 

Wij hebben geloofd dat onze broeders en zusters verschillend zijn van onszelf, dat wij allen afzonderlijke persoonlijkheid-zelven zouden kunnen hebben. Dit kan niet de waarheid zijn. Wie U schiep, schiep U Eén: volmaakt verenigd; volmaakte liefde en vreugde en onschuld; volmaakte vrede. 

Vandaag openen wij ons om de Wil van God volmaakt te kennen, om vreugde en vrede te ervaren met iedereen die we tegenkomen, of we ze nu lichamelijk of geestelijk ontmoeten. Als we aan iemand denken, is het een heilige ontmoeting. Als we iemand ontmoeten, schijnbaar van mens tot mens, dan openen we ons voor Uw nieuwe waarneming, dan openen we ons voor ‘Heb je naaste lief als jezelf.’ 

We openen ons voor de ervaring dat mijn broeder mijzelf is, mijn zuster mijzelf is. Ik leer mezelf wat ik ben – zoals ik reageer op, zoals ik denk over, zoals ik behandel, zo reageer ik op en denk ik over en behandel ik mezelf. 

Laat mij het herinneren terwijl ik deze mooie ideeën van de dag bezie; laat mij de heilige ontmoeting zien zoals U die ziet. Laat mij denken aan de prachtige woorden uit de tekst die U mij vandaag hebt aangereikt: 

’Telkens wanneer je iemand ontmoet, bedenk dan dat het een heilige ontmoeting is. Zoals je hem ziet, zie jij jezelf. Zoals je hem behandelt, behandel jij jezelf. Zoals je over hem denkt, denk jij over jezelf. Vergeet dit nooit, want in hem zul jij jezelf vinden of verliezen.’ 

We beseffen dat dit het doel is van het leerplan: ‘Ken uzelf.’ Er valt niets anders te zoeken. Iedereen is op zoek naar zichzelf en naar de kracht en heerlijkheid die hij meent te hebben verloren. Laat me onthouden dat telkens wanneer ik met iemand samen ben, ik een nieuwe gelegenheid heb om de kracht en de heerlijkheid te vinden die ik meen verloren te hebben. 

De herhaling van de werkboek ideeën en lessen helpen me; ze helpen me om mijn broeder als mijzelf te zien, mijn zuster als mijzelf te zien door mijn heiligheid te onderkennen: de heiligheid vanbinnen, de heiligheid die in God is, de heiligheid die zich uitbreidt naar iedereen en alles. Vandaag oefenen we: 


Mijn heiligheid omsluit al wat ik zie. 

Mijn heiligheid zegent de wereld. 

Er is niets dat mijn heiligheid niet kan. 

Mijn heiligheid is mijn verlossing. 

Ik ben als een Zoon van God gezegend. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en gebed in het Engels

←  Les 57  

Les 59  →  

3 gedachten over “ECIW werkboek les 58”

  1. Nele Sturtewagen

    ’Telkens wanneer je iemand ontmoet, bedenk dan dat het een heilige ontmoeting is. Zoals je hem ziet, zie jij jezelf. Zoals je hem behandelt, behandel jij jezelf. Zoals je over hem denkt, denk jij over jezelf. Vergeet dit nooit, want in hem zul jij jezelf vinden of verliezen’.
    Thank you !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *