Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 57

Herhaling lessen 31 - 35

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Zo gaan we vandaag verder met een prachtig gedeelte uit de tekst (T8.II), dat ons het verschil laat zien tussen gevangenschap en vrijheid. Het voert ons met de Heilige Geest in de richting van de Verzoening, leert ons met de Heilige Geest de hindernissen te verwijderen die de herinnering aan God in de weg staan, en vertelt het verschil tussen de twee leraren in de denkgeest: de Heilige Geest, die leert de denkgeest te bevrijden; en het ego, een geloof dat er een plaatsvervanger voor God is, dat een leerplan van angst en twijfel en verwarring onderwijst. 

Er is geen reden meer om het ego te volgen. Niets wat het ego onderwijst is ook maar een beetje zinnig. Vandaag wend ik me tot de Heilige Geest en laat ik de Heilige Geest al mijn beslissingen leiden, elke afzonderlijke beslissing. Ik herinner me dat leren vreugdevol is als het me langs mijn natuurlijke pad voert en de ontwikkeling vergemakkelijkt van wat ik ben en wat ik altijd heb gehad. 

Ik kan niet ingaan tegen mijn natuurlijke verlangen om te ontwaken. Ik zal geen waarde vinden in het ego, in zijn verdedigingen en zijn afleidingen. Mijn wil is vrij omdat Gods Wil vrij is en ik deel Gods Wil… Ik ben door God geschapen. Mijn geluk, mijn wil, mijn vreugde, zijn allemaal hetzelfde. En door de Stem namens God te volgen, de les van de Heilige Geest, herinner ik me wie ik ben, wie ik altijd ben geweest – een eeuwig wezen, geest. 

Dus vervolgen we vandaag dat de Heilige Geest het verschil kent tussen pijn en vreugde. De Heilige Geest kent het verschil tussen gevangenschap en vrijheid. Ik heb de Heilige Geest nodig voor dit onderscheid. Een mens kan dit onderscheid niet maken, want het masker is gemaakt om het antwoord te bedekken. De Heilige Geest is het antwoord. 

Het onderwijs van de Heilige Geest volgt maar één richting en heeft maar één doel. Vrijheid is Zijn richting en God is Zijn doel. Gods Wil kent geen beperkingen. Alle kracht en heerlijkheid zijn daarin gelegen. Deze Wil is grenzeloos in kracht en in liefde en in vrede. Hij kent geen grenzen omdat hij alle dingen schiep. Door alles te scheppen maakte hij ze tot deel van zichzelf. Deze verenigde ervaring, deze volmaakte liefde, deze eenheid, is Gods Koninkrijk, het Koninkrijk der Hemelen. 

‘Ontwaken doorstroomt het Koninkrijk vloeiend en vreugdevol, in antwoord op de Roep namens God. Dit is de natuurlijke reactie van iedere Zoon van God op de Stem namens zijn Schepper, omdat die de Stem namens zijn scheppingen en zijn eigen uitbreiding is.’ 

Vandaag oefenen we met onze herhalingslessen – de ideeën die gedurende de dag door onze denkgeest stromen. En in diep gebed worden we geëerd door elk idee dat ons bevrijdt van het ego en zijn wereld van lineaire tijd. 

We zinken dieper en dieper naar binnen terwijl we deze ideeën in dankbaarheid nog eens in onze denkgeest de revue laten passeren: 

Ik ben niet het slachtoffer van de wereld die ik zie. 

Ik heb de wereld die ik zie bedacht. 

Er is een andere manier om naar de wereld te kijken. 

Ik zou in plaats hiervan vrede kunnen zien. 

Mijn denkgeest is deel van Die van God. Ik ben heel heilig. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en gebed in het Engels

←  Les 56  

Les 58  →  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *