Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 54

Herhaling lessen 16 - 20

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Als we vandaag in onszelf verzinken, zien we de aard van de denkgeest, en het alles of niets karakter van gedachten. De gedachten van God, de gedachten die ik denk met God, zijn alles. En elke gedachte die ik probeer te denken los van God, tegen God in, anders dan Gods gedachten, zijn niets. 

En ‘Ik heb geen neutrale gedachten’. De gedachten die ik denk te denken, maken ofwel een valse wereld of leiden mij naar de werkelijke. Maar gedachten kunnen niet zonder gevolgen zijn, en ik zie niets in deze wereld dat neutraal is, want ‘Ik heb geen neutrale gedachten’. Het is allemaal met elkaar verbonden. Alles is denkgeest. 

En dat is waarom ‘Ik ben niet de enige die de gevolgen ervaart van mijn zien’. Er bestaat niet zoiets als privé-gedachten, en ik kan geen privé-wereld zien. Het ego wil me een privé-wereld tonen, gebaseerd op privé-gedachten, maar deze gedachten hebben geen waarde, geen werkelijkheid. 

Ik kan niet denken los van God, en daarom ben ik niet de enige die de gevolgen ervaart van mijn zien. En dit is de reden dat ik in niets alleen ben. Alles wat ik denk of zeg of doe, onderricht heel het universum. Een Zoon van God kan in niets alleen zijn. Er is maar één Denkgeest. Het ligt daarom in mijn macht om ieders denken tezamen met het mijne te veranderen, want aan mij is de macht van God. 

Wanneer ik de Verzoening voor mijzelf aanvaard, aanvaard ik de Verzoening voor iedereen en alles, want er is niets buiten de Denkgeest. En de visie van Christus is het enige zien dat er is. 

Waarneming is helemaal geen zien. Ik wil naar de getuigen kijken die mij tonen dat het denken van de wereld is veranderd. Als ik mijn denken verander, ziet de hele wereld er anders uit. Als ik de visie van Christus aanvaard, kan ik zien. 

Niet langer zal ik pijn en vreugde verwarren (T7.X). Pijn is het resultaat van het ego, vreugde is de inspiratie van de Heilige Geest. Ze hebben geen ontmoetingspunt. Ze kunnen niet samen bestaan. Wanneer ik toesta deze verwarring te laten gaan, is de Hemel het enige dat ik kan ervaren. 

Het is de voornaamste functie van de Heilige Geest mij te leren ze uit elkaar te houden. De verwarring tussen pijn en vreugde is de oorzaak van het hele idee van offeren. Maar als ik de Heilige Geest gehoorzaam, zal ik het ego opgeven en niets offeren. Integendeel, ik zal alles winnen. Dit is mijn keuze. 

Ik zal accepteren dat ik niets hoef te beslissen. Ik hoef alleen maar de Wil van God te aanvaarden, en te aanvaarden dat Gods Wil mijn wil is. Er is niets anders. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 53  

Les 55  →  

3 gedachten over “ECIW werkboek les 54”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *