Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 52

Herhaling lessen 6-10

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag keren we naar binnen, kijkend naar de gedachten die de denkgeest passeren, herinnerend dat ik alleen mijn gedachten zie – de wereld die ik waarneem is niets dan mijn gedachten; de wereld die ik waarneem is niet buiten mijn gedachten; de wereld die ik waarneem betreft de gedachten die mijn bewustzijn passeren – over het verleden en de toekomst – en dit is geen zien. 

Ik heb slechts te kiezen om te zien of niet te zien. Dat is de vraag. Te zien met de visie van Christus, te zien in het licht, of niet te zien. En ik heb gesproken over ‘geen privé-gedachten’ en ‘geen mensen behagen’. Vandaag erken ik dat ik geen privé-gedachten heb. 

Terwijl ik deze gedachten mijn denkgeest zie doorkruisen, gedachten over het verleden, over de toekomst, over het lichaam, over de wereld, over tijd en ruimte – al die kosmische gedachten, – herinner ik me eraan: het zijn alleen maar die privé-gedachten waarvan ik mij bewust ben; kijkend naar alle gedachten die over de spiegel van de denkgeest stromen, alle gedachten in het bewustzijn, deze ogenschijnlijke privé-gedachten. En ik herinner mezelf: ze bestaan niet en dus betekenen ze niets. 

God heeft deze gedachten niet geschapen, van verleden, van toekomst, tijd, ruimte, lichamen, planeten, sterren. Verzink diep. Deze gedachten bestaan niet en dus betekenen ze niets. Toch ben ik. Ik ben een volmaakt kind van God. Ik ben zoals God me heeft geschapen. Ik ben heilig. Ik ben Geest. 

Vraag jezelf nu af: ‘Wil ik me niet liever aansluiten bij het denken van het universum dan alles wat echt het mijne is te verdoezelen met mijn armzalige, betekenisloze “privé-gedachten”?’ 

Waar zal ik mij vandaag op richten? Waar zal ik mijn aandacht aan geven: aan de droom van privé-gedachten – de droom van privé-gedachten – of aan de werkelijkheid, het Koninkrijk der Hemelen, de levende Christus die ik ben? Oefen nu vandaag met deze glorieuze herhaling van de lessen 6-10: 

 

Ik voel onvrede omdat ik zie wat er niet is. 

Ik zie alleen het verleden. 

Mijn denkgeest is voortdurend bezig met voorbije gedachten. 

Ik zie niets zoals het nu is. 

Mijn gedachten betekenen niets.

 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 51  

Les 53  →  

9 gedachten over “ECIW werkboek les 52”

 1. Prachtig, en het wordt steeds duidelijker dat ik zelf kies of ik in vrede wil zijn of niet.. Hoe ik kijk, ergens over denk bepaalt hoe ik me voel, en het is inderdaad waar dat al mijn gedachten op het verleden zijn gebaseerd en kijk ik ook vanuit het verleden. Ja, ik laat mijn verleden los en open me voor het heden, en ga iedereen als God, Jezus, Heilige Geest, Christus, of allesomvattende liefde begroeten. 😊❤

 2. Als ik de toelichting lees dringt het weer een beetje tot me door dat wat ik ervaar, eigenlijk allemaal gedachten zijn waar ik naar kijk. En dat ‘ik’ die gedachten zelf produceer. Als bewijs van ‘mijn’ bestaan. Maar ik wil niet meer op die manier bestaan. En als ik dat gevoel voel opkomen, weet ik dat ik opgelucht kan ademhalen en me mag overgeven. Overgeven aan de Liefde, God. Daar hoor ik Thuis.
  Lieve intuïtief-leven broeders en zusters, wat ben ik dankbaar voor de support en bemoediging in de vorm van deze toelichtingen.

  1. Wat mooi geschreven

   Sluit ik me helemaal bij aan.
   De grote dankbaarheid voor support op onze
   ‘schijnbare’ weg naar huis.

 3. moon van meegeren

  Dankbaar voor deze diepgaande toelichtingen. Ze zijn zo behulpzaam . Ja. Ik wil ook Liefde zien en een stap terug doen en naar die lineaire beeldenstroom kijken met Uw ogen.
  Amen.🙏💞

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *