Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 51

Herhaling lessen 1 - 5

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Dus, prachtig, vandaag openen we ons voor het Koninkrijk der Hemelen, voor de kracht van de denkgeest, voor de totaliteit van de Goddelijke Denkgeest en van het Koninkrijk der Hemelen (T7.VII). 

We beseffen dat ontkenning niet ten dele kan zijn. Als ik de werkelijkheid ontken, misbruik ik de macht van de denkgeest, een macht die onbeperkt is. Het ego is een poging om de werkelijkheid te ontkennen, en door in het ego te geloven wordt de werkelijkheid verduisterd. 

En de werkelijkheid kan niet ten dele worden gewaardeerd. Daarom betekent het ontkennen van enig deel ervan, dat je het besef verloren hebt van haar geheel. 

Dus doen we een beroep op de Heilige Geest om de heelheid van de werkelijkheid te waarderen, om te aanvaarden dat de denkgeest te machtig is om aan uitsluiting onderhevig te zijn, om toe te geven dat ik nooit bij machte ben mijzelf van mijn gedachten uit te sluiten. 

Elke ontmoeting met een broeder, hetzij in gedachten hetzij ogenschijnlijk in vorm, is een gelegenheid om te zegenen. Elke onjuiste waarneming is een hele diepe oproep om de Christus te zien, om de Christus te geven, om liefde uit te breiden zonder uitzondering, om elk spoortje twijfel of dwaling te laten verwijderen uit de denkgeest die erin gelooft – deze denkgeest kan niet waar zijn, kan niet zijn wie ik ben. 

En het komt op mijn verlangen aan: ‘Elke reactie van jou wordt bepaald door wat je denkt dat je bent, en wat je wilt zijn is wat jij denkt dat je bent. Wat je wilt zijn moet dus wel al jouw reacties bepalen.’ (T7.VII.2.)

Vandaag ervaren we de samenhang van elk woord dat van Jezus tot ons komt. Elke les die Jezus ons heeft gegeven is perfect in elkaar geweven, ontworpen voor slechts één doel, één reden: volledige vrijheid van de denkgeest, volledige ontsnapping aan lineaire tijd, volledige ontsnapping aan denkfouten van welke aard dan ook. 

We laten deze lessen vandaag door onze denkgeest rollen, ons openstellend voor de liefde en het licht dat deze waarneembare wereld verre overstijgt. Niets is zo verblindend als de waarneming van vorm. De perceptie van vorm betekent dat begrip verduisterd is. 

Deze eerste lessen ruimen het puin in de denkgeest die waarneming heeft gemaakt op. Deze lessen samen helpen de gedachten van het ego op te ruimen, zodat werkelijke gedachten, de gedachten die ik denk met God, volledig tot gewaarzijn kunnen komen. 

En zo verzink ik vandaag naar binnen terwijl ik deze prachtige vijf lessen door mijn  gedachten laat rollen, een glorieus pad in de denkgeest vrijmakend naar het Koninkrijk der Hemelen, naar het Koninkrijk der Hemelen vanbinnen. We laten deze ideeën nu meteen rollen:
 

Niets wat ik zie betekent iets. 

Ik heb alles wat ik zie alle betekenis gegeven die het voor mij heeft.

Ik begrijp niets wat ik zie.

Deze gedachten betekenen niets.

Ik voel nooit onvrede om de reden die ik denk.’

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 50  

Les 52  →  

2 gedachten over “ECIW werkboek les 51”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *