Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 48

Er valt niets te vrezen

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag verzinken we diep in de denkgeest, eerst het Koninkrijk van God zoekend, ons openstellend voor het besef dat er niets anders is dat we kunnen vinden. Letterlijk, er is niets anders. Het Koninkrijk der Hemelen is Identiteit, is Christus, en dit is de waarheid. Dit is de reden waarom er niets te vrezen valt. Vandaag vragen we om alles te vergeten wat we niet zijn (T7.IV). Vandaag vragen we ons de waarheid te herinneren van de Ik-ben-heid, ons wezen in God, die al het Zijnde is. 

We zinken naar binnen voorbij alle angsten die over de dingen van de wereld lijken te gaan, omstandigheden, mensen, ongewenste uitkomsten – schijnbare uitkomsten van de wereld waarin angst is geprojecteerd. 

Vandaag laten we ze los en zinken diep weg in de vrede, in de liefde en de stilte die ons erfdeel is. Vanuit deze plaats van stilte kunnen we elke gedachte voorbij zien gaan – gedachten aan de toekomst, gedachten aan het verleden, elke gedachte van tijd en ruimte. We zien ze voorbijgaan, vervagen en verdwijnen. 

Niets kan ons vandaag tegenhouden. Niets dan vrede trekt onze denkgeest aan, eeuwige vrede. En de kracht van vrede ontstaat. Waarlijk, vandaag is de dag dat we kunnen ervaren: 

Er valt niets te vrezen.

 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 47  

Les 49  →  

3 gedachten over “ECIW werkboek les 48”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *