Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 47

God is de kracht waarop ik vertrouw

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Ook vandaag is een dag om ons te focussen op God en kracht en te beseffen dat vertrouwen elk probleem nu oplost. En dan de kracht van God: er is geen situatie of omstandigheid die de denkgeest op enigerlei wijze zou kunnen hinderen. Met Gods kracht is er geen reden voor depressie, angst, zorgen, bezorgdheid. 

Vandaag opnieuw zo’n prachtige naar-binnen-verzinkende meditatie, die de opening is naar een heel, heel diep gevoel van vrede vanbinnen. Jezus zegt ons: ‘Laat alle onbenulligheden los die aan de oppervlakte van je denkgeest borrelen en kolken, en reik in de diepte daaronder naar het Koninkrijk der Hemelen, dat volmaakte vrede is, waar niets onmogelijk is, waar de kracht van God verblijft.’ Die stilte is volmaakte onkwetsbaarheid, volmaakte veiligheid, en kan door niets worden belaagd. 

Het is waarom je gekomen bent, het is het doel van alles. Er is niets anders dan deze vrede. Laat je niet verleiden om je geloof of vertrouwen te stellen in iets van deze wereld – niet in enig verlangen, niet in enig resultaat. Streef niets van deze wereld na. 

Sta in plaats daarvan je denkgeest de stilte toe die zijn erfdeel is. Gun jezelf de vrede die het begrip van deze wereld te boven gaat. Sta jezelf het Koninkrijk der Hemelen toe, volmaaktheid, absolute stilte, terwijl je zegt: 

 
God is de kracht waarop ik vertrouw.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 46  

Les 48  →  

4 gedachten over “ECIW werkboek les 47”

  1. Wat is dit prachtig, het ontroert me!
    En tegelijk is daar ook: nee, dit kan niet, je moet eerst nog door heeeel veeeel donker heen.
    Ik zie het, en geef het aan de heilige geest, en ga verder met oefenen, met oneindig geduld! ♥️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *