Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 46

God is de de Liefde waarin ik vergeef

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag oefenen we in het gebruiken van de Liefde van God om te vergeven, ons de wet van het Koninkrijk (T7.II) herinnerend: wat je uitbreidt, ben je. Stel je open voor vergeving door de aanpassing van die wet in deze wereld te zien: wat je projecteert, geloof je; beseffend dat wanneer de denkgeest probeert ook maar iets te projecteren – door het als van buiten te zien – hij per definitie tot leren aanzet, en met dat leren komt de noodzaak om te leren vergeven, om te leren dat er niets buiten de denkgeest is, om te zien dat ziekte en afscheiding niet van God zijn, maar het Koninkrijk wel; en als je het Koninkrijk op enigerlei wijze verduistert, neem je waar wat niet van God is. 

Geloven dat er iets is, terwijl alleen God er is, is het uitvinden van waarneming, een valse waarneming van onszelf en van onze broeders en zusters. En als we met waarneming te maken hebben, moeten we de Heilige Geest delen. We doen een beroep op de Heilige Geest om onze gedachten, woorden en daden te leiden om onze waarneming van fragmentatie, van lineariteit te genezen, om het moment te ervaren, om de gelijktijdigheid van tijd te ervaren – om werkelijk te vergeven. 

Wij willen tot zekerheid komen. In het Koninkrijk bestaan onderwijzen en leren niet, omdat er geen geloof bestaat. Er is alleen zekerheid, de wet van het Koninkrijk kennende dat wat je uitbreidt, ben je. Je breidt liefde uit omdat je liefde bent. 

Dus onze werkboekles voor vandaag geeft ons deze gelegenheid. Vergeving is de grote noodzaak van deze wereld omdat het een wereld van illusies is. We vragen God niet om ons te vergeven. God vergeeft niet omdat Hij nooit veroordeeld heeft. En er moet veroordeling zijn voordat vergeving nodig is.

Dus vergeven wij onszelf, bevrijden wij onze denkgeest van illusies, laten wij Gods Liefde door ons heen uitbreiden, kennen wij onszelf als de Christus, breiden wij de liefde uit die ons bij onze schepping werd gegeven, aanvaarden wij de verlossing. 

Vergeving kan werkelijk verlossing worden genoemd. Dus oefenen we vandaag in diepe oprechtheid, diepe toewijding, vervuld van Gods Aanwezigheid, terwijl we zeggen: 

 

God is de Liefde waarin ik vergeef. 

 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 45  

Les 47 →  

7 gedachten over “ECIW werkboek les 46”

  1. Wat gaat dit weer diep, en zo mooi. Elke keer weer opnieuw beseffen dat als ik iets buiten me werkelijk maak, het een projectie van mijn denkgeest is. Mooie oefening, alle ziekte die ik zie, is niet van God, maar mijn geloof in gebrek en dat mag ik genezen. Wauw!

  2. Dit helpt me. Om weer te beseffen wat vergeving eigenlijk is en waarom we dat zouden ‘moeten’ beoefenen. En dan niet er een beetje over mijmeren, wat ikzelf graag doe, nee, de diepte in en toepassen. Het gaat om toewijding. David is een krachtig voorbeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *