Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 43

God is mijn Bron. Los van Hem kan ik niet zien.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Terwijl we ons vandaag ontspannen en in de oefening verzinken, gaan we op ons gemak aan de tweede les (T6.V-B.) van de drie lessen van de Heilige Geest beginnen. Hoe mooi dat we ons vandaag op deze les kunnen concentreren, en zo kunnen doorgaan op onze vorige les van de Heilige Geest, die was: ‘Wil je hebben, geef alles aan allen.’ (T6.V-A.) 

We gaan verder met deze les uit de begintekst: ‘Wil je vrede, onderwijs vrede om vrede te leren,’ terwijl we de les zullen overdragen op alles wat we denken, alles wat we zeggen, alles wat we doen. 

En we gebruiken onze werkboekles vandaag om onze denkgeest eerst op God te richten: ‘God is mijn Bron’ en daarna op de transformatie van onze waarneming, om die tot een eenduidige waarneming te brengen – één kleine stap verwijderd van de visie van Christus die ons door de Heilige Geest wordt aangereikt. 

Wij herinneren onszelf eraan: ‘Los van Hem kan ik niet zien.’ 

Vandaag is de dag dat wij toestaan dat onze waarneming wordt getransformeerd, terwijl wij dieper en dieper naar binnen verzinken. De Heilige Geest is onze Middelaar, de Heilige Geest is onze Brug. 

Vandaag verdiept de overgangsfase zich als we de wereld opnieuw zien. Wij kijken naar de wereld. Wij zijn geen lichaam of een persoonlijkheid die door tijd en ruimte beweegt. Wij kijken naar onze gedachten, kijken naar de schijnbare wereld die deze gedachten weerspiegelen, en we houden vast aan het gewaarzijn van onze Bron, bereid dat onze waarneming zo veranderd en gezuiverd wordt dat zij zal leiden tot kennis, de kennis van God, de Ik-ben-heid van Christus als Identiteit. 

Niets van wat wij waarnemen hoeft hetzelfde te zijn als het in het verleden was. Wij laten vandaag alle gedachten uit het verleden los, we laten verlangens uit het verleden en al het streven los, en we rusten in een vrede en een stilte die zo diep is, zo kalm, dat niets onze majestueuze staat van denkgeest kan verstoren. 

Wij danken God voor de geschenken die Hij ons vandaag geeft, de geschenken van de denkgeest, terugkerend naar het gewaarzijn in de denkgeest van de Goddelijke Denkgeest en eeuwige vrede; terwijl wij oefenen met onze les: 


God is mijn Bron. Los van Hem kan ik niet zien.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 42  

Les 44  →  

5 gedachten over “ECIW werkboek les 43”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *