Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 39

Mijn heiligheid is mijn verlossing.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Dus als we het idee versterken dat de staat van denkgeest die pure heiligheid is, verlossing is – het antwoord is op elke vraag die ooit werd gesteld, wordt gesteld, en gesteld zal worden – leidt dit ons ver voorbij elke ervaring van schuld. 

In deze prachtige les speelt Jezus met het idee van schuld. Hij vraagt op speelse wijze: ‘Als schuld de hel is, wat is dan het tegendeel?’ – en zegt dan: ‘De aarzeling die je misschien voelt bij het beantwoorden hiervan is niet te wijten aan de dubbelzinnigheid van de vraag. Maar geloof je wel dat schuld de hel is?’ De veronderstelling is niet dat schuld de hel is, want Jezus zegt: ‘Zo ja (- dat wil zeggen, als je wel geloofde dat schuld de hel is -), dan zou je onmiddellijk zien hoe direct en simpel het tekstboek is, en helemaal geen werkboek nodig hebben. Niemand heeft oefening nodig om te verkrijgen wat hij al heeft.’ 

Dat alles slechts vanuit één besef dat schuld de hel is; want de hel is niet aantrekkelijk; en schuld is niet aantrekkelijk. Maar als er een aantrekkingskracht is tot schuld, dan is er een aantrekkingskracht tot de hel. 

Deze les, ‘Mijn heiligheid is mijn verlossing’, geeft het antwoord op alles, omdat heiligheid geen tegendeel kan hebben. God heeft geen tegendeel. Goddelijke Liefde heeft geen tegendeel. De zuiverheid van de onschuld van heiligheid is ongeschonden, onbezoedeld, eeuwig, en daarom is het verlossing. Heiligheid is genezing. Genezing heeft niets met het lichaam te maken. Heiligheid – genezing – is een staat van denkgeest. 

En heiligheid kent ook geen aanval. Heiligheid kent geen oordeel. Dit is de genezing door de Heilige Geest. Zoals we zojuist in de tekst (T6.III) lazen, bewaart de Heilige Geest kennis nog steeds veilig in jouw denkgeest door Zijn onbevooroordeelde waarneming. Door niets aan te vallen vormt Hij geen barrière voor de communicatie van God. Daarom is het zijn nooit bedreigd. Je goddelijke denkgeest kan nooit worden ontwijd. De Christus, de levende Zoon van God, het levende Kind van God, kan nooit worden ontwijd. Dat is heiligheid. Dat is verlossing. 

Zoals we onlangs lazen in de boodschap van de kruisiging: ‘Onderwijs louter liefde, want dat is wat jij bent.’ Wij onderwijzen heiligheid, want dat is wat wij zijn. En hij zei: ‘Dit is de enige les die volkomen eenduidig is, omdat het is de enige les is die één is. Alleen door die te onderwijzen, kun je die leren.’ 

Dus vandaag zullen we heiligheid onderwijzen, we zullen heiligheid uitbreiden. We zullen heiligheid ervaren. Onze heiligheid omvat alles wat we waarnemen. 

Onze persoonlijkheid, onze specifieke situaties, gebeurtenissen – ze zijn allemaal verbonden met liefdeloze gedachten. En diep vanbinnen, voorbij deze gedachten, ligt onze heiligheid. Wij breiden onze heiligheid uit als een zegen, en aanvaarden het vandaag als onze verlossing. Amen.


Mijn heiligheid is mijn verlossing.
 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 38  

Les 40 →  

1 gedachte over “ECIW werkboek les 39”

  1. Zo indringend weer, het besef dringt steeds dieper, als mijn ikje iets wilt is het altijd gestoeld op liefdeloze gedachten, en daaronder voel ik de vreugde borrelen. ❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *