Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 36

Mijn heiligheid omsluit al wat ik zie.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

We gaan van het aanvaarden van ‘Mijn denkgeest is deel van Die van God. Ik ben heel heilig’, naar het uitbreiden van de heiligheid van ons wezen naar alles en iedereen die wordt waargenomen. Alsof de deken van vrede zich uitspreidt en de hele wereld, de hele kosmos bedekt. 

En je kunt dit doen door naar het lichaam te kijken, de kamer rond te kijken, het landschap rond te kijken, naar de hemel te kijken, naar de sterren, de zon, de maan, door naar het nieuws te kijken, een blik op facebook te werpen of op het internet. ‘Mijn heiligheid omsluit al wat ik zie’. 

Omdat mijn denkgeest heilig is, omsluit mijn heiligheid al wat ik zie. Dit is weer het samenbrengen van de waargenomen wereld en de waarnemer in heiligheid. In heiligheid zijn het waargenomene en de waarnemer één. In heiligheid zijn het subject en het object één. Dit is opnieuw onze uitnodiging aan de Heilige Geest, om de visie van Christus te onthullen, om het licht, de harmonie, de liefde, de eenheid van God te tonen, om zuiver Geest te ervaren, alomvattend, alwetend, almachtig. 

En deze prachtige werkboekles sluit precies aan bij onze lezing uit de tekst (T5.VII) van vandaag. Het is mogelijk om voor God te kiezen, om te vertrouwen op Gods plan van veiligheid en vreugde en geluk. We worden gerustgesteld door Jezus en de Heilige Geest: 

‘Je hoeft noch bezorgd noch zorgeloos te zijn; je hoeft je zorgen slechts op Hem te werpen, want Hij zorgt voor jou. Jij bent Zijn zorg omdat Hij jou liefheeft. Zijn Stem herinnert je er steeds aan dat jij alle hoop kunt hebben vanwege Zijn zorg.’ 

Dus met deze heiligheid die de waarneming volledig omvormt, kunnen we de zieken genezen en de doden opwekken. In heiligheid zien we dat er in wonderen geen rangorde naar moeilijkheid bestaat. We aanvaarden onze denkgeest zoals God hem geschapen heeft, we aanvaarden de heelheid en volledigheid en totaliteit van onze denkgeest. 

Aanvaard daarom vandaag in stilte deze heiligheid en liefde, en besef dat ze iedereen en alles omvatten wat wordt waargenomen. Zie dat de denkgeest die slaapt en droomt niet kan worden uitgesloten van de Verzoening, die de denkgeest doet ontwaken. Je kunt niet worden uitgesloten van de correctie. 

De tijd is nu. In plaats van te proberen het verlossingsplan zelf uit te werken, zie dat heiligheid het antwoord is. God Zelf heeft je de volmaakte Correctie gegeven voor alles wat jij hebt gemaakt dat niet in overeenstemming is met Zijn heilige Wil. Het antwoord is heiligheid. Heiligheid omvat alles wat waargenomen wordt. Heiligheid breidt zich uit, heiligheid straalt uit. En zo herinneren we onszelf de hele dag door in vrede:

Mijn heiligheid omsluit al wat ik zie.

 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 35  

Les 37  →  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *