Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 33

Er is een andere manier om naar de wereld te kijken.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag worden we herinnerd aan de Heilige Geest door onze tekstlezing (T5.IV). We vragen om de manier waarop de Heilige Geest naar de wereld kijkt. Wij worden opgeroepen om ons los te maken van de gedachten die wij denken te denken en van de wereld die wij denken te zien. Wij staan open voor de Heilige Geest om ons te laten zien dat alleen wat liefdevol is waar is en dat wij de waarheid niet kunnen vernietigen, maar haar alleen kunnen aanvaarden. 

Wij zijn dankbaar voor het spirituele en metafysische feit dat niets dat niet goed is, ooit geschapen is, dat alle waarheid, liefde, geest, voor altijd blijft zoals God het geschapen heeft. Wij verzoeken de Heilige Geest ons eraan te herinneren dat wij alleen de gedachten kunnen delen die God ons heeft gegeven, dat ego-ideeën onwerkelijk zijn, niet kunnen groeien, niet kunnen worden gedeeld. 

En met de hulp van de Heilige Geest worden alle gedachten uit het verleden tenietgedaan, alle vergissingen uit het verleden vervagen en verdwijnen in het licht van de Verzoening. Vandaag horen we één Stem die ons een wereld toont vrij van dwaling, vrij van oordeel en pijn. Vandaag schittert de wereld van de Heilige Geest voor ons terwijl we rusten in stilte. 

Wij kunnen geen tegenstrijdige gedachten delen. Alleen de gedachten die wij met God denken kunnen gedeeld worden, en zodra onze gedachten, onze zuivere gedachten, uit kracht opkomen, delen wij ze, en het delen is onze zuivering. Vandaag zien wij de wereld daarom heel anders dan in het verleden. 

We zijn vrij in het licht van de waarheid. Met diepe oprechtheid houden we het idee voor vandaag in onze denkgeest:

 
Er is een andere manier om naar de wereld te kijken.
 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 32  

Les 34  →  

9 gedachten over “ECIW werkboek les 33”

  1. Klip en klaar, zoals David dit idee presenteert. Hoe stellig klinkt: “Wij zijn dankbaar voor het spirituele en metafysische feit dat niets dat niet goed is, ooit geschapen is, dat alle waarheid, liefde, geest, voor altijd blijft zoals God het geschapen heeft”.
    “Is er dan helemaal geen ruimte voor iets anders dan de waarheid?” is een vraag die direct bij mij opkomt. Ik merk dat ik ergens bang ben om ‘nee’ te horen te krijgen. Iets in mij zegt: “hoezo vrijheid? dit is nogal beperkend”. Blijkbaar interpreteert iets (ego) in mij dit als een dogma. Heb een hekel aan dogma’s.
    Tegelijkertijd haal ik vooral ook opgelucht adem bij de vaststelling van dat spirituele en metafysische feit: geeft ruimte, heel veel ruimte. Let it go!

  2. Nabrandertje – over (keuze)vrijheid gesproken – de vraag is natuurlijk: naar wie wil ik luisteren? wie wil ik geloven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *