Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 30

God is in alles wat ik zie, want God is in mijn denkgeest.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

De springplank naar visie volgt uit onze prachtige les van gisteren, ‘God is in alles wat ik zie’. En dit zegt ons hoe het werkt, en het voert de oorzakelijkheid in van het licht en de liefde in de denkgeest die zonder uitzondering naar alles en iedereen wordt uitgestraald. Het geeft de reden waarom God in alles is wat ik zie. 

Het toont echt de onmogelijkheid van pantheïsme, een geloof dat God in objecten aanwezig is, door God helemaal terug te brengen naar de denkgeest en te zien dat de denkgeest uitstraalt naar alles en iedereen. Zoals Jezus in de Cursus leert: de denkgeest reikt naar zichzelf, hij gaat niet naar buiten. Er is werkelijk niets anders dan licht. 

En we flitsen voorbij ideeën van tijd en ruimte en afstand, van locatie, van coördinaten in de kosmos, als we inzien dat dit ene zuivere idee van Licht, deze prachtige Bron – God – in mijn denkgeest is, en daarom zonder uitzondering in alles is. Dus het Licht van God is in mij en straalt door mij heen naar het hele universum, naar de hele kosmos. En in tegenstelling tot projectie, wat de poging is om ons te ontdoen van iets dat geen licht is door het buiten ons te zien, proberen we nu, door ons open te stellen voor visie, in de wereld te zien wat in onze denkgeest is. 

En wat we willen herkennen is daar – God is daar, God is in de denkgeest; God is nooit weggegaan. Door de kracht van God in onze denkgeest kunnen wij ons verbinden met alles wat wij in onze waarneming schijnen te zien. Er is niets dat losstaat van God, er is niets dat losstaat van dit licht vanbinnen. 

Dit is zo anders dan de ogen van het lichaam die door het ego zijn gemaakt (zoals het lichaam door het ego is gemaakt) als deel van de vervormde waarneming, als deel van de nadruk op verschillen. Vandaag keren we diep naar binnen in God, op zoek naar de gelijkheid die God aan alles en iedereen brengt, en verlaten we het geloof dat iets of iemand gescheiden zou kunnen zijn van wie wij zijn en Wie God is. 

We leggen die beperkende overtuigingen over dichtbij en veraf, over melkwegstelsels, over lichtjaren, over zwarte gaten, opzij. We leggen alle gedachten over astronomie en astrologie naast ons neer; God is in mij, God is in mijn denkgeest – er kan geen tegendeel zijn van God. 

Zien is licht, zien is helemaal niet afhankelijk van de ogen van het lichaam. Zien heeft de denkgeest als enige bron. Wij zijn vrij in God. 

Vandaag bidden we om visie, de visie van Christus, de visie van puur, zuiver licht, terwijl we het idee voor vandaag beoefenen: 

 

God is in alles wat ik zie, want God is in mijn denkgeest.

 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 29  

Les 31  →  

4 gedachten over “ECIW werkboek les 30”

  1. Dank jullie wel. Zo mooi en diepgaand. Hier zeg ik JA tegen. Ik wil tot in het diepst van mijn wezen beseffen dat God in alles is wat ik zie omdat Hij in mijn denkgeest is. ❤

  2. O zo fijn om David’s toelicht te ontvangen op de lessen. Voelt zo rijk en bevestigend van ‘ja, dit klopt, dit wil ik’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *