Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 3 – David Hoffmeister

Ik begrijp niets wat ik zie

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Dit is het grote leegmaken van de denkgeest dat nodig is om te genezen. Zoals we gisteren hebben geleerd, wordt alle betekenis van alle beelden, van alle verschijningen, uitsluitend gegeven door het ego. Het heeft een wereld van tegenstellingen voortgebracht, een wereld van veelvoudigheid, een wereld van vele beelden die elk een bestaan op zichzelf lijken te hebben als een afzonderlijk object.

De denkgeest moet genezen en de betekenis van liefde kennen, zichzelf kennen als liefde, een schepping van goddelijke Liefde. En om te kunnen genezen, moet ik openstaan voor het idee dat ik niets begrijp van wat ik waarneem. Het is onmogelijk om open te staan voor een nieuwe waarneming van alles wat ik waarneem, tenzij ik bereid ben om alle vroegere associaties los te laten. Zoals de oefening al zei, is die bedoeld om de denkgeest van alle vroegere associaties, de fundamentele bouwstenen van deze illusoire wereld, te helpen zuiveren. En dat is waarom het zo belangrijk is om allesomvattend te zijn als je kijkt naar de wereld; het wijd openstellen, het loslaten van alle begrip wat eigenlijk helemaal geen begrip was, het waren enkel associaties uit het verleden. Ze waren in feite blokkades voor de visie van Christus.

Nu kan het ego beweren dat deze les lijkt te wijzen op goedgelovigheid. Als je werkelijk alles loslaat wat je lijkt te begrijpen over deze wereld van tijd en ruimte, als je deze lineaire waarneming loslaat, zou je goedgelovig zijn en daardoor kwetsbaar. Het is juist het loslaten van deze onjuiste betekenissen die de denkgeest terugbrengt naar zijn ware staat van vrede en onkwetsbaarheid, kracht, zekerheid. Dit is zeer kostbaar, omdat al die foutieve associaties uit het verleden nooit een gevoel van vrede, of kracht, of stabiliteit hebben gebracht.

‘Tenzij je wordt als kleine kinderen, kun je het Koninkrijk der Hemelen niet binnengaan.’ En de nadruk van deze leer van Jezus uit de Bijbel is dat kleine kinderen, baby’s, volledig afhankelijk zijn van hun ouders voor hun leven. En zo moet ook de slapende denkgeest leren om volledig afhankelijk te zijn van de Heilige Geest, van de instructies van de Heilige Geest, van de aanwezigheid van de Heilige Geest, om zijn leven te kennen, om te ontwaken tot het eeuwige leven.

Het is dus geen kleine les vandaag. Deze les is heel belangrijk voor het opruimen van het puin van wat de slapende denkgeest al denkt te weten — maar hij heeft géén idee. Om een echt gelukkige, vreugdevolle, vloeiende dag te hebben: zink weg in onwetendheid en wordt liefdevol verzorgd door de Heilige Geest en voel het resultaat: een onbezorgd leven van luisteren en liefhebben. 

Denk aan de les van vandaag als je door de dag heen gaat: 

Ik begrijp niets wat ik zie. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 2  

Les 4  →  

5 gedachten over “ECIW werkboek les 3 – David Hoffmeister”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *