Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 28

Ik wil niets liever dan de dingen anders zien.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag gaan we een verbintenis aan met visie, met de visie van Christus, met licht, met werkelijk zien: zien in de denkgeest, niet met de ogen van het lichaam, wat helemaal geen zien is. En de les van vandaag concentreert zich op het gebruik van een tafel, een tafel als een ingang tot het Koninkrijk der Hemelen vanbinnen – een tafel, een vertrouwd voorwerp dat alleen vertrouwd is vanwege het verleden. En als we ons willen openen voor de visie van Christus, voor de Ik-Ben-tegenwoordigheid die aan de tijd voorafgaat, de Ik-Ben van: ‘Voor Abraham was, ben ik’ – om in die ervaring vanbinnen te kunnen opgaan, moeten we eerst alle definities laten verdwijnen.
 
We openen onze denkgeest voor: ‘Wat is deze tafel, waartoe dient deze tafel?’ En in stilte wachten we tot visie aan ons geopenbaard wordt, om visie te krijgen door deze tafel, door toe te staan dat alle ideeën worden weggenomen, alle ideeën die er nooit waren, ideeën zoals hoogte en breedte, lengte, structuur, substantie, kleur, vorm, en natuurlijk, woorden – we laten het woord ’tafel’ gaan, we laten beschrijvingen gaan, we laten alle herinnering aan tafels gaan; niet dat de tafel speciaal is, want ons doel is om alle herinneringen, alle definities en beschrijvingen van alles los te laten. We openen onze denkgeest voor dit diepgaande idee.
 
Wat als niets op zichzelf bestaat? Wat als objecten niet bestaan? Wat als het onmogelijk is om een object te definiëren? Omdat alles heel is, alles compleet is, alles één is. Wat als we ernaar verlangen om vergeving te zien – verenigde waarneming, het kwantumveld – in plaats van de mispercepties van objecten, van een subject dat objecten bekijkt die anders zijn dan het subject? We bidden om een fundamenteel andere manier om alles anders te zien – niet alleen een persoon, een plaats of een situatie, maar alles. ‘Ik wil niets liever dan de dingen anders zien’ – dat betekent alles. We voelen ons onbekommerd en verzorgd, we voelen ons veilig en ongedefinieerd; we voelen ons geleid en aangestuurd, en niet reagerend op de beelden van de wereld, in ons hart vragend om te worden getoond wat werkelijk is, vragend om te zien – echt, werkelijk te zien.
 

Dat is vandaag onze prioriteit, willen zien, de dingen anders willen zien. En dus rusten we met dit eenpuntige verlangen: 

Ik wil niets liever dan de dingen anders zien. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les  27  

Les 29  →  

3 gedachten over “ECIW werkboek les 28”

  1. Dank jullie wel voor het maken van deze site! Fijn om het commentaar van David te kunnen beluisteren en nog eens in het Nederlands na te lezen! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *