Intuïtief Leven

ECIW les 27

ECIW werkboek les 27

Ik wil niets liever dan zien.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Vandaag focussen we onze denkgeest op één enkel verlangen, en dat verlangen is visie. Als ik zeg ‘focussen’, dan betekent dat, zoals Jezus zegt, iets dat sterker is dan louter vastberadenheid. Vandaag geven we visie voorrang boven alle andere wensen in onze denkgeest. En we leggen de overtuiging naast ons neer dat er een offer wordt gevraagd voor dit ene verlangen naar visie, omdat we ons herinneren dat visie niemand iets kost. Ze kan alleen maar zegenen. Ze breidt een zegen uit naar alles en iedereen.

En we zullen ons vandaag geen zorgen maken over gemiste oefenperioden of het ogenschijnlijk vergeten te oefenen van het idee voor vandaag. Het is een geweldig hoopvol woord van Jezus dat ‘als je ook maar één keer vandaag het gevoel hebt dat je volkomen oprecht was toen je het idee van deze dag herhaalde, je ervan op aan kunt dat je jezelf vele jaren inspanning hebt bespaard.’ 

Dus deze oefening vandaag is heilig. Het is als een lichtpunt dat oprijst uit alle schijnbare verlangens, en dat hoge, zeer, zeer hoge lichtpunt staat voor de visie van Christus, de allerhoogste prioriteit onder de verlangens. Je kunt alle woorden gebruiken die in je opkomen. Jezus leerde ons in de Bijbel: ‘Laat uw oog eenvoudig (enkelvoudig) zijn’ (Mattheus 6:22). 

Onze lesvorm voor vandaag, op dit moment, is ‘Ik wil niets liever dan zien,’ om in gedachten te houden hoe belangrijk dit is. Vrede en begrip gaan samen – ze zijn samen in visie, de visie van Christus.

Dus nogmaals, we focussen onze denkgeest uitsluitend op het idee voor vandaag: 

 
Ik wil niets liever dan zien.

 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 26  

Les 28  →  

4 gedachten over “ECIW werkboek les 27”

  1. Zo fijn om elke dag de les en hoofdstuk af te sluiten met het blog en daarna de verdiepende en inspirerende lezing van David te beluisteren.
    Het dagelijkse blog motiveert me om ‘bij de les’ te blijven.
    Dank !!!

  2. Ook deze toelichting zet me weer op scherp: ‘Focussen is sterker dan vastberadenheid’. Het voelt inderdaad heel anders: krachtiger.
    Dank je wel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *