Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 108

ECIW werkboek les 108

Geven en ontvangen zijn in waarheid één.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag ervaren wij het onderwijzen ten gunste van de waarheid. Vandaag ervaren wij onze functie in de Verzoening (T14.IV), onze functie als het aanvaarden van de Verzoening, als het aanvaarden van schuldeloosheid – schuldeloosheid in onszelf en in alles wat wij waarnemen. 

God is de Eerste. ‘De eerste in de tijd betekent niets, maar de Eerste in de eeuwigheid is God de Vader, die zowel Eerst als Een is. Buiten de Eerste is er geen ander, want er is geen rangorde, geen tweede of derde, en niets anders dan de Eerste.’ Vandaag beseffen we met blijdschap dat ik tot de Eerste Oorzaak behoor. Er is geen tweede oorzaak. Er kan geen fout zijn. ‘Ik ben zoals God mij geschapen heeft.’ Ik ben als de Vader – geest. En niets anders bestaat. Daarom doet niets anders ertoe.

Vandaag zal ik voldoen aan de voorwaarden om mij te herinneren. Vandaag herinner ik mij heiligheid. Vandaag ga ik alle beslissingen die er ooit leken te zijn, vooraf. Vandaag aanvaard ik mijn functie om te beslissen tegen het beslissen wat ik wil, in het besef dat ik dit niet weet. Ik laat alle beslissingen over aan Degene die spreekt uit naam van God. Vandaag geef ik de verwoede en krankzinnige poging op om los van God te beslissen. Vandaag laat ik de Heilige Geest alle beslissingen voor mij voor God nemen. 

Vandaag herinner ik mij de prachtige leringen van de Ontwaakte, Jezus Christus. Hij zegt: ‘Wanneer je hebt geleerd hoe je samen met God kunt beslissen, worden alle beslissingen even makkelijk en even juist als ademen. Het gaat moeiteloos, en je zult met evenveel  zachtheid worden geleid als werd je meegevoerd langs een stil pad in de zomerzon.’ Ahhh, vandaag rust ik in dit idee, alsof ik word meegevoerd langs een stil pad in de zomerzon. Vandaag luister ik en neem ik geen beslissingen voor mezelf. 

Visie steunt op de werkboekles voor vandaag. ‘Het licht is erin, want het verzoent alle schijnbare tegenstellingen.’ ‘Geven en ontvangen zijn in waarheid één.’ Hierin ervaar ik visie, die genezen is en de kracht tot genezen heeft. ‘Dit is het licht dat geneest omdat het enkelvoudige waarneming brengt.’ ‘Laat uw oog enkelvoudig zijn (Mattheüs 6:22).’ 

Vandaag geef ik zoals ik wil ontvangen. Ik leer dat geven en ontvangen hetzelfde zijn. ‘Geven en ontvangen zijn in waarheid één. Ik zal ontvangen wat ik nu geef.’ Aan ieder bied ik de hemel aan. Aan ieder bied ik vreugde aan. Aan iedereen bied ik geluk aan. Aan ieder bied ik de eeuwigheid aan. 

Geven en ontvangen zijn in waarheid één. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 107 

4 gedachten over “ECIW werkboek les 108”

  1. Nele Sturtewagen

    Grote dank voor deze heerlijke lessen !
    Ik heb er enorm van genoten.
    Het was als samen bidden : wat een geschenk !

  2. Graag wil ik jullie bedanken voor de vertalingen van het commentaar van David bij deze lessen. 💗 Het was elke dag een feest om het te lezen en zorgde vóór een nog dieper gevoel van verbondenheid! We zijn samen op weg……❤️🙏❤️🙏

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *