Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 105

ECIW werkboek les 105

Gods vrede en vreugde behoren mij toe.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

We beginnen dit prachtige hoofdstuk, ‘Onderwijzen ten gunste van de waarheid,’ met het openstellen van ons hart voor de voorwaarden om te kunnen leren (T14.I). Vandaag voldoen we aan de voorwaarden om te kunnen ontvangen. We voldoen aan de voorwaarden om te kunnen zijn wat we zijn. Vandaag aanvaarden wij de gaven. 

Wij bieden wonderen aan en ontvangen het bewijs dat wij gezegend zijn. De Heilige Geest zal ons indirect weten te bereiken. ‘In een richtingloze wereld die uit ontkenning is opgebouwd is een indirect bewijs van de waarheid noodzakelijk.’ Vandaag wordt ons de logica van de waarheid gegeven, geleid door de Heilige Geest. 

Vandaag versterken we de droom niet, maar worden we ons er duidelijk van bewust dat we dromen, en zien we het valse eenvoudig als vals. De aanwezigheid van liefde is heilig voor ons hart. De droom is niet langer heilig, wordt niet langer nagestreefd of verlangd. Vandaag kijken we naar de wereld zoals we naar onze gedachten kijken. We staan God toe ons boven alle valse gedachten en overtuigingen uit te tillen, hoog oprijzend in de Geest en het perspectief dat de Heilige Geest op de wereld heeft: volledige stilte, heelheid en oordeelloosheid. 

Vandaag kijken we niet langer door het filter van het ego, want we zijn gezegend met de aanwezigheid van de Heilige Geest. Vandaag volgen we de gedachte van de dag, en jubelen we van blijdschap: 

‘Gods vrede en vreugde behoren mij toe.’ 

‘Vandaag zullen wij ze aanvaarden, wetend dat ze de onze zijn.’ 

Vandaag zullen we geven en ontvangen zoals we hebben gegeven. Vandaag worden alle oude, vroegere ideeën over geven omgekeerd. We zullen niet proberen te krijgen. Wij zullen niet trachten te onderhandelen. Vandaag laten wij onze denkgeest vrij van alle gedachten van wederkerigheid: geven om te krijgen. Vandaag zien we dat alles wat ik geef, aan mijzelf is gegeven. 

We zegenen iedereen aan wie we denken zodra ze in onze gedachten komen. ‘Mijn broeder, vrede en vreugde bied ik jou aan, opdat Gods vrede en vreugde de mijne mogen zijn.’ Vandaag zullen we erin slagen de vreugde van de werkelijke wereld te ervaren, de gelukkige droom. ‘Mijn broeder, vrede en vreugde bied ik jou aan, opdat Gods vrede en vreugde de mijne mogen zijn.’ 

Wij verheugen ons in deze lichtheid, in deze blijdschap en vreugde. Nu zien wij ons erfgoed, en onze gaven nemen toe naarmate wij ze geven en ontvangen. 

Gods vrede en vreugde behoren mij toe. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 104  

Les 106  →  

1 gedachte over “ECIW werkboek les 105”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *