Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 104

ECIW werkboek les 104

Ik zoek slechts wat mij in waarheid toebehoort.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag verzinken we in de hemelse vrede (T13.XI). We gaan voorbij de droom van vergetelheid. We ontwaken zachtjes uit de slaap vol dromen en dood. Vandaag zien we geen conflict in de wereld omdat we geen conflict in onszelf zien. Er kan nooit een oorlog bestaan tussen wat werkelijk is en wat onwerkelijk is. 

Vandaag kijken we met de hulp van de Heilige Geest simpelweg naar het valse als vals. We zien de lineaire kosmos voor de schijn die het is. Het kan nooit de plaats innemen van onze heiligheid, van onze goddelijke Tegenwoordigheid. Het verleden heeft nooit iets geboden; de toekomst is ingebeeld – ook zonder enige waarde. 

Vanbinnen is er geen duisternis, en vandaag zien we dat er vanbuiten geen duisternis is. Want wat vanbuiten is en wat vanbinnen is, is één. Vandaag volgen wij de Heilige Geest in deze smetteloze staat van denkgeest – onkwetsbaar, de duisternis overstijgend, levend, delend en het licht uitstralend. ‘Niets kan de verwezenlijking verhinderen van wat God verwezenlijkt wil zien… Gods Wil is geschied.’ 

Ik zoek slechts wat mij in waarheid toebehoort vandaag.  

Vandaag zoek ik de gaven die er waren voor er sprake was van tijd. Vandaag worden alle blokkades weggehaald, alle zinloze en zelfgemaakte gaven worden gezien voor de bedrieglijkheid die ze zijn. Vandaag houden wij het heilige altaar vrij voor de gaven van de Heilige Geest. 

Vandaag ontvangen we de gaven van de eeuwigheid, terwijl we de conflicten van de wereld, die andere gaven en andere doelen lijken te bieden, gemaakt van illusies, terzijde leggen. 

Vandaag bevrijden wij onszelf uit de wereld van dromen, en aanvaarden wij onszelf zoals God ons geschapen heeft. ‘Ik zoek slechts wat mij in waarheid toebehoort. Gods gaven van vreugde en vrede zijn al wat ik wil.’ 

 

Ik zoek slechts wat mij in waarheid toebehoort.

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 103  

Les 105  →  

2 gedachten over “ECIW werkboek les 104”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *