Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 102

ECIW werkboek les 102

Ik deel Gods Wil dat ik gelukkig ben.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag ga ik aan de wolk van schuld die mij van de Verzoening heeft afgeschermd, voorbij (T13.IX). Vandaag ben ik niet bang om naar binnen te kijken, en de onschuld, de zondeloosheid, de schuldeloosheid van mijn denkgeest te zien. 

Vandaag ga ik aan alle geloof in toekomst en verleden voorbij. Vandaag sta ik niet toe dat schuld de toekomst aan het verleden koppelt. Ik laat ze gaan. Het verleden is weg, de toekomst slechts ingebeeld. Niet langer doe ik een beroep op deze verdedigingen tegen het heilig ogenblik. In plaats daarvan open ik mij voor het heldere licht van pure onschuld dat de Heilige Geest mij aanreikt. 

‘De wereld kan jou slechts geven wat jij haar gegeven hebt, want aangezien ze niets dan je eigen projectie is, heeft ze geen betekenis los van wat jij erin gevonden hebt en waarin jij je vertrouwen hebt gesteld.’ Wat ik heb geloofd, heb ik waargenomen. Wanneer ik iets van de wereld heb verlangd, heeft de wereld iets van mij verlangd. Vandaag laat ik dit los. 

Ik zal mijn broeders en zusters aanvaarden precies zoals ze zijn, de Verzoening in mijzelf aanvaardend. Schuld maakte mij ooit blind, maar de Verzoening maakt mij vrij om te zien met de visie van Christus. Ik zal vandaag niet bang zijn voor liefde. Ik kan door niets anders gekwetst worden dan door mijn gedachten, en ik laat die gedachten van schuld voor altijd gaan. 

Vandaag sta ik open. Ik zal de Christus zien in mijn broeder, mijn zuster en mijzelf. Vandaag oefen ik in het uitbreiden van liefde en vergeving en het waarnemen van wat ik in mezelf gevonden heb: goddelijke onschuld. Vandaag is het einde van het lijden, het einde van de pijn. Vandaag zijn er geen verborgen geheime plekken meer in de denkgeest. 

Ik laat de wereld vrij van wat ik dacht dat ze was, terwijl ik het geloof dat haar gemaakt heeft loslaat. Vandaag laat ik het ego achter en open ik me voor het geluk dat Gods Wil voor mij is. Vandaag zal ik dit geluk delen; ik zal delen wat Gods Wil voor mij is. Vandaag is een dag om gelukkig te zijn, want mijn enige functie is geluk – om Gods Zoon te ervaren zoals God hem geschapen heeft; om geest te ervaren. Ik oefen met de les van vandaag: 


Ik deel Gods Wil dat ik gelukkig ben. 

Amen. 

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 101  

Les 103  →  

1 gedachte over “ECIW werkboek les 102”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *