Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen les 100

ECIW werkboek les 100

Mijn rol is essentieel voor Gods verlossingsplan.

Een cursus in wonderen werkboek lessen met gebed van David Hoffmeister

Vandaag ervaren we de schuldeloze wereld. Vandaag openen we ons innerlijk voor het bereiken van de werkelijke wereld (T13.VII). De werkelijke wereld is kalm en rustig en stil. De werkelijke wereld straalt met het licht van Christus, met de liefde van de Heilige Geest. In de werkelijke wereld zijn er geen contrasten, geen vergelijkingen, geen tegenstellingen. In de werkelijke wereld is alles heel en compleet. 

De wereld van dualiteit is nooit wat de denkgeest wil. Zoals Jezus ons zegt: ‘Je wilt de wereld die je ziet niet werkelijk, want ze heeft jou sinds het begin der tijden teleurgesteld.’ Geen van de huizen heeft ons beschutting geboden. Alle steden vervallen en moeten herbouwd worden en vervallen opnieuw. Alles in de wereld, alles in de geschiedenis ‘is oud en moe en klaar om al tot stof weer te keren nog voor je het goed en wel hebt gemaakt… De werkelijke wereld heeft daarentegen de macht jou zelfs hier te beroeren, want jij hebt haar lief.’ 

Vandaag openen we ons voor dit prachtige zicht, deze geheelde waarneming, de gelukkige droom, die de roeping van ons hart is. Dit is de vergeven wereld; dit is ‘laat uw oog enkelvoudig zijn;’ dit is openstellen voor de vrede van God binnenin. Vandaag worden wij bemoedigd, bemoedigd door Christus, in zijn uitleg van de werkelijke wereld. Jezus zegt ons: ‘Je zult eerst dromen van vrede, en er vervolgens toe ontwaken. Je eerste ruil van wat je hebt gemaakt voor wat jij wilt, is het inruilen van nachtmerries voor de gelukkige dromen van liefde. Hierin liggen je ware waarnemingen besloten, want de Heilige Geest corrigeert de wereld van dromen, waar alle waarneming zich bevindt.’ 

Deze dromen van liefde leiden tot kennis, zij leiden ons naar eenheid. Dit is onze poort, dit is onze gelukkige weg. Vandaag geef ik alles aan allen. Ik wens geen concepten van eigendom of bezit te behouden. Vandaag laat ik alles zijn precies zoals het is. Ik weet dat de Heilige Geest mij alle dingen geven zal die ik hebben moet en Hij zal mij niets ontnemen zolang ik het maar enigszins nodig heb. De Heilige Geest zal alles vernieuwen wat ik nodig heb, zolang ik het nodig heb. En toch weet de Heilige Geest dat alles wat ik nodig heb tijdelijk is, en slechts zal voortduren tot ik van al mijn behoeften afstap en besef dat ze allemaal zijn vervuld. 

Vandaag open ik mij voor deze werkelijke wereld, deze vergeven droom, deze gelukkige droom, waarin niets nodig is en in alles is voorzien. Vandaag stel ik me open voor de goddelijke voorzienigheid, leef ik in een staat van vreugde, ben ik tevreden met wie ik ben, en rust ik in kalmte en stilte. Vandaag is de dag dat ik God dank voor zijn zuiverheid en liefde, en eeuwig leven. 


Mijn rol is essentieel voor Gods verlossingsplan. 

Amen.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

←  Les 99  

Les 101  →  

2 gedachten over “ECIW werkboek les 100”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *