Intuïtief Leven

ECIW werkboek les 1 – David Hoffmeister

Niets wat ik zie betekent iets

Een cursus in wonderen werkboek lessen met toelichting van David Hoffmeister

Wanneer we les 1 van het werkboek ‘Niets wat ik zie betekent iets’ toepassen op het waarnemen van de wereld, is dat het begin van het hertrainen van onze denkgeest om de wereld op een totaal andere manier te zien.

Dit is het begin om de Heilige Geest toe te staan de denkgeest schoon te wassen van oordelen en voorkeuren, van hiërarchieën van gedachten; van het geloof dat sommige dingen die we waarnemen belangrijker zijn dan andere. Dit is het begin van het trainen van de denkgeest. Een zeer toegewijde oefening om de wereld te vergeven en wakker te worden uit de droom van ziekte, pijn, lijden en dood en uit gefragmenteerde waarneming te ontwaken tot ware waarneming, en daaraan voorbij tot de realiteit van het Koninkrijk der Hemelen.

Dit kan heel lichtjes worden beoefend, terwijl je door de dag heen gaat. Kijk rond in de omgeving die je waarneemt, door de ramen, de overkant van de straat: gewoon oefenen binnen het bereik van je directe en nabije omgeving.

Je begint aan een verbazingwekkende reis naar eeuwige vrede, een zeer rustige, kalme staat van denkgeest die tevreden is, die niet naar de wereld van beelden kijkt om betekenis te vinden, die niet naar de wereld van beelden kijkt om identiteit te vinden. En het is een zeer waardevolle onderneming.

Het zal je leiden naar hoogtes van geluk. En ik zeg dat ik je hand neem op deze reis en we lopen samen op dezelfde weg, ons openend voor het besef dat we één Zelf zijn, verenigd door onze Schepper, door de Geest.

Dus oefen dit vandaag terwijl je voortgaat — heel lichtjes, maar met de intentie om geen uitzonderingen te maken op deze prachtige les die leidt tot vrijheid van denkgeest en genezing in de denkgeest; alle ellende, alle vermeende conflicten en moeilijkheden overstijgend.

 

Niets wat ik zie betekent iets.

Beluister hier David’s lezing en toelichting in het Engels

Les 2  →  

6 gedachten over “ECIW werkboek les 1 – David Hoffmeister”

  1. Wat fijn om dit te mogen lezen! Ik word hier heel rustig van en tegelijk gaat het zo diep. Fijn om zo rustig te mogen beginnen na de online celebration die ik naast heel mooi ook heel indringend en heftig vond. Zo weer opnieuw beginnen met het werkboek voelt voor mij heel goed! Liefs, Truda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *