Intuïtief Leven

ECIW meditatie en gebed

Wat is het verschil tussen meditatie en gebed?

Vraag: Elk van je welkomstwoorden draagt een passie in zich – heel je hart en wezen is doordrenkt van Gods Liefde – en dat is aanstekelijk! Maar nu wil ik je een vraag stellen. Wat is het verschil tussen meditatie en gebed? En hoe kan ik me meer openstellen voor gebed? Dank je en wees gezegend.

Antwoord: Bedankt voor het schrijven en het delen van wat er in je opkomt. Gebed wordt soms gezien als praten met God en luisteren naar Gods antwoord. Meditatie wordt soms gezien als de praktijk van het verstillen van de denkgeest en het wegzinken voorbij de gedachten van de wereld.

Ook al worden gebed en meditatie vaak gezien als ‘activiteiten’ of ‘oefeningen’, toch zijn ze in feite continu – wat betekent dat ze geen begin en einde hebben. Gebed is verlangen, en er kan werkelijk gezegd worden: ‘Wees waakzaam waarvoor je bidt, want je zult het ervaren.’ Het is mogelijk een innerlijke stilte te ervaren die onwillekeurig is en nooit gestuurd of geforceerd wordt. 

Ware meditatie is, zoals gebed, ontvankelijk zijn, afgestemd zijn en uitbreiden in de Liefde van God. Zij ontmoeten elkaar in het huidige moment als een levende staat van Zijn. Eerst wordt de denkgeest stil en open om de leiding van de Heilige Geest te ontvangen. De leiding van de Heilige Geest ontkracht het ego, en zo wordt het ‘gekwebbel’ van het ego steeds minder merkbaar in het bewustzijn.

Zodra het geloof in tijd ongedaan is gemaakt, is stralende stilte het enige wat ‘overblijft’. Het doel van bidden en meditatie is altijd: wees stil en weet.

Veel liefs,
David

Vind meer blogs hier over mind training    

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

Video

“…vergeving en spiritueel ontwaken is niet echt een kwestie van dingen en doen en vorm, het is echt een kwestie van verlangen.”

2 gedachten over “Wat is het verschil tussen meditatie en gebed?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *