Intuïtief Leven

Een cursus in wonderen blog - Werkelijke genezing

Wat is werkelijke genezing en wat is waarlijk samenzijn?

Vraag: David, kun je praten over het ware samenzijn met een broeder en werkelijke genezing?

Antwoord:  Samenzijn houdt vaak in dat lichamen samenkomen, zoals bij Een cursus in wonderen-groepen of Cursus conferenties. Maar het samenzijn is nooit in de vorm. Je kunt je alleen verenigen in het doel; verenigd zijn in één doel om te genezen wat nooit was. 

Vrede is ons doel, vergeven en in liefde leven. Totdat je je bewust bent van het doel, lijkt het misschien alsof je je verenigt met je broeders en zusters en voel je je verdrietig als de lichamen uit elkaar gaan, net als in relaties wanneer er een scheiding lijkt te zijn. Maar wat uit elkaar kan gaan, was nooit echt verbonden. 

Het is hetzelfde met genezing. Genezing wordt in verband gebracht met het lichaam, maar in Een cursus in wonderen zegt Jezus ons dat we de Heilige Geest niet moeten vragen om het lichaam te genezen. 

Dat kan een opmerkelijke uitspraak lijken, maar het wijst op een dieper begrip van genezing. De Heilige Geest ziet het lichaam als neutraal. Het is slechts een neutraal instrument. Het kan niet toegerust zijn met de eigenschappen van geest of ego. Het kan niet ziek of gezond zijn. Het wordt niet echt geboren en gaat ook niet echt dood. 

Je kunt het zien als een voorwerp zoals een pen. Het zou belachelijk zijn om te zeggen: ‘Je pen ziet er goed uit vandaag,’ of ‘Je pen ziet er bleek uit vandaag,’ of ‘Ik denk dat je pen dood is.’ ‘Nee, hij leeft nog! Hij was dood, maar ik heb hem weer tot leven gebracht.’ 

Dit is net zo belachelijk als denken aan een lichaam op dezelfde manier. Zolang je probeert het lichaam te genezen, probeer je iets te genezen dat niet genezen kan worden. Alle genezing is van de denkgeest, en je zult weten dat je genezen bent door de vrede, de vreugde en het geluk dat je voelt. 

Er is geen gevoel van pijn. Er is geen gevoel van conflict. Je zult zelfs het gevoel van vermoeidheid kwijtraken bij het luisteren met de Heilige Geest. Je zult een gevoel van vitaliteit hebben, een gevoel van alertheid en dit is genezing.

Alle genezing is van de denkgeest, en je zult weten dat je genezen bent door de vrede, de vreugde en het geluk dat je voelt.

Het is gefragmenteerde waarneming die de ziekte is. De hele kosmos is één prachtig wandtapijt voor de Heilige Geest. De Heilige Geest trekt er niet één draad uit en zegt: ‘Deze vind ik het mooist.’ De Heilige Geest vergelijkt niet één draad met een andere draad. De Heilige Geest ziet het wandtapijt als geheel. 

Als je les 136 ‘Ziekte is een verdediging tegen de waarheid’ goed leest, zul je zien dat ziekte een poging is om los te komen van het geheel. Het ego probeert dit te doen door bijvoorbeeld een lichaam uit de kosmos tevoorschijn te halen, het een naam te geven en er allerlei kenmerken aan te geven: mannelijk of vrouwelijk, jong of oud, lang of kort, en ziek of gezond.

Het deel uit het geheel tevoorschijn halen is de ziekte. Zodoende is wat op het deel wordt geprojecteerd slechts een volgende fout. Daarom is het belangrijkste besef bij het ontwaken tot de Hemel, dat het probleem een perceptueel probleem is, kijken door een verduisterend glas, zoals het in Korintiërs staat. 

Je kunt niet zien met de visie van Christus als je door de lens van het ego blijft kijken. Dus Een cursus in wonderen is eenvoudigweg een manier om het glas te reinigen en te leren het geheel als geheel te zien.

Liefde,
David
Video met David

4 gedachten over “Wat is werkelijke genezing en wat is waarlijk samenzijn?”

 1. Joke van Velsen

  Zo mooi, zo de kern! Wat een kompas toch deze teksten uit de Course en van David. Dank jullie wel!! 🍀

 2. Dear David,

  The video ends with a beautiful shot of nature. A hedge with flowers and a butterfly . I love nature, the birds, the trees, the animals,sunset,sunrise evt.
  Howe can that be if none of it is important. You love the people around you they are also happy to see you and there will be grievances when your body isn’t there anymore. Do we have to suppress those feelings??
  Is there no grievance in you when a love one isn’t in the flesh anymore?
  I follow you for over two years now and studied the workbook lessons but this is still a point for me.
  Why did Jesus give Lazerus back his body? And why did he appear in front of his diciples ( after his do called death) in a body.
  I’m looking forward to your answer.

  So much ❤️ love
  Eline

  1. Een cursus in wonderen

   Hi lieve Eline,

   Dankjewel voor je bericht! Ik voel de oprechtheid en nieuwsgierigheid in je vraag. 💗

   David is momenteel meer in een hermitage fase en beantwoord alleen zelden 1 op 1 vragen op onze vele online kanalen (70+ websites, YouTube etc.) However, ik zou graag het eea met je willen delen dat hopelijk helpt.

   Ik vond deze lijst met een aantal interessante video’s m.b.t. de thema’s die je benoemt: https://www.youtube.com/channel/UCTleG6-484F7WHZD0hAjRRw/search?query=dead
   Ik zou hier zeker een kijkje nemen!

   Voel je ook vrij om door David’s complete Q&A lijst te bladeren en zoekfunctie te gebruiken, mogelijk vind je daar nog meer (gerelateerde) vragen en antwoorden: https://livingmiraclescenter.org/livingmiracles/teachings/qa/all.html

   Ook zou ik je graag uit willen nodigen om deel te nemen aan één van onze evenementen en daar je vraag direct aan David te stellen. We hebben wekelijkse movie workshops op zaterdag en maandelijkse online retraites, plus regelmatig gratis en spontane events. Neem een kijkje op onze events pagina voor een overzicht van de aankomende evenementen: https://livingmiracles.org/events

   Hopelijk helpt dit het beantwoorden van je vraag! 🌷

   Veel liefs,
   Linda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *