Intuïtief Leven

ECIW abstract licht

Wat is abstract licht?

Vraag: Ik raak in de war als ik je de term ‘abstract licht’ hoor gebruiken. Naar mijn mening zijn het de woorden en begrippen die de abstracties zijn. God zou dan het enige werkelijk concrete (of niet-abstracte) ding zijn dat bestaat. Ik wil God zeker niet reduceren tot woordspelingen. Het is alleen dat ik al een tijdje in de war ben hierover. Kun je mij helpen?

Antwoord: Abstract licht bestaat niet uit vorm of materie en is op geen enkele manier concreet of specifiek. Abstract licht is het licht van begrip. Abstractie is de natuurlijke toestand van de Denkgeest: vormloze abstractie. God kent geen vorm. Je kunt dit licht zien zoals het licht dat in veel ‘bijna-dood’ beschrijvingen wordt genoemd.

De kosmos is een kosmos van tijd-ruimte, van vele schijnbaar concrete, specifieke vormen, graden, intervallen, niveaus, stappen, etc. Abstractie gaat hieraan voorbij, want vóór tijd-ruimte was, Ben Ik. Ik Ben is zuiver abstractie. Er is niets in deze wereld dat enige verbinding heeft met goddelijke Abstractie.

Veel liefs,
David

Vind meer blogs hier over metafysica.

Vind video’s met David op ons Nederlandse YouTube kanaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *